Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izbor “World 11”: Igrači iz Premijer lige glasovima podržali Džeku i Pjanića

world 11 u bih

U saradnji sa organizacijom FIFPro, Sindikat profesionalnih fudbalera u Bosni i Hercegovini, u proteklih nekoliko dana posjetio je premijerligaške klubove, te su igrači naše lige imali priliku da glasaju za najbolje fudbalere iz protekle sezone.

Naši igrači podržali su bh. reprezentativce Edina Džeku i Miralema Pjanića svojim glasovima i nadamo se da će pomenuti dvojac naći svoje mjesto među najboljima, obzirom da su to svojim sjajnim nastupima u sezoni 2017/18 zaslužili.

Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH se zahvaljuje gotovo svim klubovima na korektnoj saradnji prilikom naših posjeta izuzev FK Željezničar, koji je u više navrata onemogućio glasanje na treningu prvog tima i posjetu naših predstavnika klupskim prostorijama.

Također, zahvaljujemo se svim igračima naše lige na učešću u glasanju.

Podsjećamo, FIFA i FIFPro udružili su snage 2009. godine i pokrenuli izbor “World 11”.

Hiljade fudbalera širom svijeta svake godine učestvuju u ovom izboru najboljih i ceremonija proglašenja za sezonu 2017/18 održat će se u Londonu 24. septembra 2018. godine.

Podsjećamo, World 11 u 2017. godini činili su: Gianluigi Buffon; Dani Alves, Leonardo Bonucci, Sergio Ramos, Marcelo, Toni Kroos, Andres Iniesta, Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Neymar.