Fudbal

epidemija koronavirusa

Izet i Leyla Hajrović u karantinu, izoliran još jedan igrača Dinama!

25/02/2020

Po saznanju kako je supruga jednog od igrača prve ekipe GNK Dinamo tokom vikenda boravila u Milanu u Italiji, ljekarska služba preventivno je djelovala i uputila igrača i njegovu suprugu u bolnicu Fran Mihaljević

Izet Hajrović i Mario Gavranović danas su završili u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu, piše Index.hr.

Hajrovićeva supruga Lejla bila je na modnoj reviji u Italiji, zemlji s najviše zaraženih od smrtonosnog virusa. Iz Milana se vratila jučer. Gavranović je u Klinici završio jer se posljednjih dana družio s Hajrovićem. Budući da dvojica Dinamovih fudbalera ne pokazuju simptome zaraze koronavirusom, pušteni su kući.

“Po saznanju kako je supruga jednog od igrača prve ekipe GNK Dinamo tokom vikenda boravila u Milanu u Italiji, ljekarska služba preventivno je djelovala i uputila igrača i njegovu suprugu u bolnicu Fran Mihaljević. S obzirom na to da osobe ne pokazuju simptome zaraze koronavirusom, trenutno nisu provedena nikakva testiranja već su osobe upućene u kućni karantin čije trajanje ovisi o nadzoru i procjeni epidemiologa. Svim igračima upućena je preporuka izbjegavanja i odgode putovanja u pokrajine zahvaćene virusom”, objavio je Dinamo nakon upita portala Indx.hr.

Podsjetimo, fudbalske utakmice u Italiji su proteklog vikenda odgođene zbog širenja zaraze, a prvenstvo će vjerojatno biti nastavljeno bez gledatelja.

U Hrvatskoj se danas pojavio prvi slučaj koronavirusa i još nema najava o mogućem odgađanju utakmica koje su na rasporedu za vikend. Dinamo u subotu igra protiv Rijeke, a zatim u srijedu gostuje u Splitu kod najvećeg rivala Hajduka.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.