Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sportsmail

Iznenađujuća vijest prije velikog finala: City ovog ljeta prodaje dvije velike zvijezde!?

city

Za obojicu je interes pokazao Arsenal

Uoči velikog finala Lige prvaka između Manchester Cityja i Chelseaja u engleskim je medijima osvanula zanimljiva vijest.

Naime, Sportsmail navodi kako bi dvije velike uzdanice Manchester Cityja ovog ljeta mogle biti na prodaju. To su Raheem Sterlin i Riyad Mahrez.

Sterling je izgubio mjesto u startnoj postavi ekipi Pepa Guardiole potkraj sezone, a navodi se kako bi u klubu bili voljni saslušati ponude za 26-godišnjaka. Žrtvovan bi mogao biti i Mahrez usprkos sjajnoj formi posljednjih sedmica, a za obojicu je interes pokazao Arsenal.

Ono što je vrlo upitno u cijeloj priči je može li si londonski sastav priuštiti takve transfere. Mikel Arteta je kao Guardiolin pomoćnik radio s obojicom i dobro ih poznaje, ali problem bi mogle predstavljati financije, kao i izostanak evropskog nogometa u redovima ‘Topnika’.

Puno realnijim se čini interes Real Madrida i Barcelone za Sterlinga, a City bi novac od njegove prodaje iskoristio za kupnju Jacka Grealisha za kojeg su navodno spremni ponuditi čak 100 miliona funti. Također, u utrci su za dovođenjem još i skupljeg Harryja Kanea iz Tottenhama…