Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izvršni odbor FSS: Krstajić zvanično selektor Srbije na SP u Rusiji

Reprezentacija Srbija Trening Stara Pazova FSS 6.11.1017. Novembar 6. 2017.

Mladen Krstajić je od danas zvanično selektor fudbalske reprezentacije Srbije, potvrdio je Izvršni odbor Fudbalskog saveza ove zemlje, javlja Anadolu Agency (AA).

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sjednica Izvršnog odbora FSS kojom je predsjedavao predsjednik Slaviša Kokeza.

“Odlukom čelnih ljudi Fudbalskog saveza Srbije usvojen je prijedlog Stručnog odbora FSS da se za selektora A reprezentacije imenuje Mladen Krstajić. Bivši istaknuti reprezentativac i član stručnog štaba najboljeg državnog tima u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, predvodiće Orlove u Rusiji. Prethodno je Izvršni odbor usvojio ostavku Mladena Krstajića na članstvo u IO FSS”, saopćeno je iz FSS-a.

Najbolju reprezentaciju Srbije očekuju i dvije provjere pred Mundijal, a rivali će biti Maroko, 23. marta u Torinu, i Nigerija, četiri dana kasnije u Londonu.

Selektora je dobila i kadetska reprezentacija Srbije, a generaciju 2001 (U-17) predvodiće Ivan Jević. On je naslijedio Milana Obradovića koji će u narednom periodu biti član stručnog štaba A reprezentacije.

Kadetsku selekciju očekuje drugi krug kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo, domaćin turnira biće Češka od 21. do 27. marta, a rivali mladim nadama Srbije biće pored Češke, još selekcije Španije i Ukrajine.