Izvršni odbor HNS-a: Dalić ostaje selektor

dalic

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) danas je prihvatio dogovor predsjednika Davora Šukera i Zlatka Dalića, selektora A reprezentacije Hrvatske o nastavku saradnje, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz HNS-a su saopštili da je dogovor između Šukera i Dalića postignut na obostrano zadovoljstvo. Dodaje se da je IO potvrdio stručne štabove svih muških reprezentacija. Tako će Nenad Gračan nastaviti voditi U-21 reprezentaciju, Robert Jarni U-20, dok će Ivan Gudelj preuzeti U-19 selekciju. Petar Krpan ostaje na čelu kadetske (U-17) reprezentacije, Tomislav Gričar preuzeo je selekciju do 15 godina, a Sergej Milivojević do 14 godina. Mato Stanković nastavlja voditi futsal reprezentaciju Hrvatske, zaključuju iz HNS-a.

Dalić je na poziciju selektora Hrvatske došao u oktobru prošle godine naslijedivši Antu Čačića. “Vatrene“ je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji ovog ljeta odveo do najvećeg uspjeha u istoriji – plasmana u finale. U borbi za pehar svjetskog šampiona Hrvatska je poražena od Francuske rezultatom 2:4.