Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

loši rezultati

Jaap Stam napustio klupu Feyenoorda, presudio mu Ajax

stam

Nakon što je u 11. kolu holandskog prvenstva, proteklog vikenda, u derbiju protiv Ajaxa njegov tim poražen sa ubjedljivih 0:4 u Amsterdamu, 47-godišnji Stam je odlučio podnijeti ostavku

Jaap Stam, nekada sjajni holandski odbrambeni fudbaler napustio je klupu Feyenoorda nakon svega sedam mjeseci, prenosi Anadolu Agency (AA).

Nakon što je u 11. kolu holandskog prvenstva, proteklog vikenda, u derbiju protiv Ajaxa njegov tim poražen sa ubjedljivih 0:4 u Amsterdamu, 47-godišnji Stam je odlučio podnijeti ostavku. No, to je bila samo još jedna u nizu loših utakmica Feyenoorda ove sezone. Naime, slavni klub iz Rotterdama zauzima tek 12. mjesto na tabeli sa 14 bodova, čak 15 manje od lidera Ajaxa.

Stam je po okončanju sjajne igračke karijere 2009. godine počeo trenersku 2009. godine u Zwoleu. Zatim je od 2016. do 2018. godine vodio Reading, da bi se vratio u Zwole iz kojeg je proteklog ljeta stigao na klupu Feyenoorda. Tokom igračke karijere igrao je za mnoge klubove, a izdvajaju se PSV Eindhoven, Manchester United, Lazio, Milan i Ajax. Za reprezentaciju Holandije odigrao je 67 utakmica i postigao tri gola.