Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Prva liga FBiH

Jagodić: Igrači sutra moraju pokazati da zaslužuju dres Jedinstva

JEDINSTVO_METALLEGHE

Utakmica između Jedinstva i Metalleghea igra se sutra na Gradskom stadionu u Bihaću od 17 sati i 30 minuta

Nogometaši Jedinstva sutra u okviru 28. kola Prve lige Federacije BiH dočekuju Metalleghe iz Jajca. Bit će to ogled direktnih rivala u utrci za opstanak, a ekipa Vlade Jagodića je dosad skupila tri boda manje od narednog rivala.

– Nanizali smo nažalost nekoliko poraza i doveli se u neugodnu situaciju. Ekipa mi posebno loše reaguje kada je u rezultatskom deficitu, što je uslovljeno skromnim igračkim kadrom i neiskustvom. Sada smo pod imperativom pobjede i igrači jednostavno moraju pokazati da zaslužuju dres Jedinstva. Sve osim pobjede, za nas je neprihvatljivo – istakao je šef stručnog štaba Nogometnog kluba Jedinstvo.

Dodao je kako će ekipa sigurno biti oslabljena neigranjem standardnih prvotimaca Tahirovića i Bijedića, dok je pod upitnikom nastup Zečevića.

– Tahirović ima tešku povredu i vjerovatno neće biti na raspolaganju ni u subotu. Bijedić također nije trenirao zbog bolova u nozi, a Zečević je skoro navikao na bol, tako da se nadam da će barem on igrati sutra. Moramo biti optimistični i naći rješenje kako nadigrati tim iz Jajca – riječi su Vlade Jagodića.

Utakmica između Jedinstva i Metalleghea igra se sutra na Gradskom stadionu u Bihaću od 17 sati i 30 minuta.