Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Jagodić optimista, Radnik (ne)smije izgubiti na Koševu

radnik

Treneru Radnika Vladi Jagodiću je laknulo nakon trijumfa njegovog tima, a u izjavi za Sport Bijeljina rekao je da je rezultat trebao biti veći u korist Radnika

Bijeljinski Radnik je jučer s 1:0 savladao Olimpik u utakmici koju je obilježio nepopularan potez gostiju u finišu meča.

Vukovi su tada nakon nedosuđenog penala u njihovu korist napustili teren i prekid je trajao desetak minuta, nakon čega su se ipak vratili na travnjak, a sudija Dragan Petrović je odmah svirao kraj.

Treneru Radnika Vladi Jagodiću je laknulo nakon trijumfa njegovog tima, a u izjavi za Sport Bijeljina rekao je da je rezultat trebao biti veći u korist Radnika.

“Veoma bitna pobjeda. Uzimajući u obzir psihološki pritisak koji je bio pred ovu utakmicu, da je to bilo pod moranje. Drago mi je da ekipa igra sve bolje i sve odgovornije, a rezultat je realno trebao biti i veći u našu korist jer smo zaista imali dobre prilike”, rekao je Jagodić i dodao:

“Dobro je da se to desilo ipak na vrijeme. Ova pobjeda. Imali smo devet utakmice bez pobjede. Čestitam igračima i veseli me da smo u posljednje tri utakmice primili samo jedan gol. To znači da opet igramo tvrdo i odgovorno. Puno smo promašili šansi, ali osvojili smo tri boda.”

“Sad imamo pravo da malo dignemo glavu iznad vode i razmišljamo o prvoj narednoj utakmici, a to je gostovanje na Koševu”, zaključio je Jagodić.

Radnik se nalazi u veoma teškoj situaciju uoči dva posljednja kola Premijer lige BiH. U slučaju poraza na Koševu u narednom kolu, samo čudo bi ih moglo spasiti ispadanja iz elitnog ranga takmičenja.

Jer ukoliko Krupa dobije Olimpika na svom terenu, a Radnik izgubi na Koševu, u “najboljem” slučaju za Bijeljince na kraju bi tri ekipe (Olimpik, Krupa i Radnik) mogle imati isti broj bodova. U tom slučaju, pravila bi se mini tabela te tri ekipe, a na toj tabeli Krupa bi bila ubjedljivo najuspješnija sa 12 bodova, Radnik sa sedam i Olimpik sa četiri boda.