Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jagodić: Protiv Radnika ne možemo puno izgubiti, a možemo dosta dobiti

sloboda

Igrači Slobode neće uoči susreta s Radnikom ići u karantin, nego će u Bijeljinu otputovati na dan utakmice.

Trener Vlado Jagodić rekao je da njegovi igrači u Bijeljinu odlaze mirno, bez opterećenosti ishodom susreta.

– Ne možemo mnogo izgubiti, a možemo dosta dobiti. Ovo je susret za četvrtu poziciju. Idemo napraviti dobar rezultat. Kakav? Pa, svaki ishod za nas je dobar osim poraza, a o njemu ne razmišljamo – izjavio je Jagodić za Fenu.

Pobjeda protiv Metalleghea bez petorice bolesnih igrača, suspendovanog Ibrahima Škahića i Sulejmana Krpića koji je otišao u Švedsku, vratila je samopouzdanje igračima Slobode, jer su na korak od plasmana u Ligu 6.

– Pobjeda protiv ekipe iz Jajca stvorila nam je mirniju situaciju, a meni dala potvrdu u vezi sa izborom igračima koje sam uvrstio u sastav. Ove sedmice trenirali su Aleksandar Subić, Nemanja Stjepanović i Samir Merzić, ali teško da ću mijenjati ekipu koja pobjeđuje. Tim više što su spomenuti igrači imali dužu pauzu bez treninga – kaže trener „crveno-crnih“.

Rekao je da neće uvoditi u igru ni Samira Efendića koga je smrt oca toliko iscrpila, da je završio u bolnici i više dana nije trenirao.

Jagodić je najavio da će se Radniku suprostaviti glavninu igrača koji su igrali protiv Metalleghea. Priliku da debituje vjerovatno će imati Almedin Zilkić ili Miloš Kalezić koji su dobili radne dozvole. Sastav će definitivno odrediti poslije današnjeg treninga, rekao je.

– Znam da i Radnik ima poteškoća oko povreda igrača. Poštujem ih, kao i kolegu Miloševića, koji radi dobar posao. Nećemo protiv njih igrati bezglavo da nam se ne dogode „crne rupe“ kao protiv Mladosti – zaključio je Jagodić.

Utakmica Radnik – Sloboda igra se sutra od 15 sati.