Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jagodić: Škahić ne trenira zbog zdravstvenih problema

ibrahim_skahic
Foto: fksloboda.ba

Nogometaš Slobode Ibrahim Škahić pojavio se na prozivci uoči početka priprema za naredno prvenstvo i na prvom treningu, ali nakon toga nije viđen među ostalim igračima na Tušnju.

Špekulacije o tome da je napustio klub kako bi prešao u drugi, opovrgnuo je šef Stručnog štaba Vlado Jagodić.

– Škahića nema na treninzima već pet-šest dana. Morali smo ga osloboditi, jer ponovo ima zdravstvenih problema, što se vidjelo po njegovoj igri u finišu prošlog prvenstva. Naravno, ne mogu rizikovati niti zdravstveno ugroziti bilo koga. Ulazimo u strašno visok intenzitet treninga u ovoj sedmici i Škahić mora biti potpuno zdrav. Tako da je veliko pitanje šta će biti s njim i u kojoj mjeri možemo računati na njega – izjavio je Jagodić za Fenu.

Potvrdio nam je ovo u razgovoru za Fenu i klupski liječnik, dr. Kasim Salković, rekavši da je Škahiću prije godinu dana dijagnosticirana tuberkuloza.

– Moramo biti veoma oprezni i radi igrača, a i radi kluba. Škahić je upućen na detaljne preglede koja će platiti Sloboda. On od specijalista za plućne bolesti mora donijeti nalaze u kojima decidno stoji ima li opasnosti za njegovo zdravlje i može li igrati ili ne. Bez tih papira nije uputno uključivati ga u trenažni proces – rekao je dr. Salković.

Škahić je u Slobodi igrao na poziciji stopera, tako da je manjak igrača na ovim pozicijama u redovima “crveno-crnih” postao veoma ozbiljan. Pogotovo nakon što je Jovo Kojić “izradio” Tuzlake iznenada prešavši u federalnog prvoligaša Slogu.