Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jagodić: Vrijeme je da naš napad proradi

fena_sloboda_zilkic_jagodic

Fudbaleri Slobode u nedjelju na Stadionu Bilino Polje u Zenici igraju utakmicu 6. kola BHT Premijer lige BiH protiv NK Čelik, a tim povodom danas je u sali za sastanke na Stadionu Tušanj održana konferencija za medije na kojoj su se pristunim novinarima obratili Vlado Jagodić, šef stručnog štaba i fudbaler Slobode, Almedin Zilkić.

Trener Slobode, Vlado Jagodić, u svom obraćanju medijima pokazao je optimizam za nadolazeću utakmicu u Zenici uz nadu da će napadači Slobode odigrati onako kako se od njih očekuje.

-Smatram da je vrijeme da naš napad proradi. U kontrolonoj utakmici protiv Mramora koju smo igrali u sklopu priprema za nadolazeću utakmicu u Zenici, većina igrača koju sam planirao korsitit u Zenici, prokockala je svoju šansu. Promašivali su dosta,a to sada nije novost, jer naš napadački dio tima samo promašuje, kazao je Jagodić.

Jagodić je naglasio da utakmica protiv Čelika donosi veliku odgovornost, jer porazom protiv ekipe Čelika, Sloboda bi sebe dovela u podređeni položaj sa bodovnim deficitom.

-Gostujemo Čeliku, koja je dobra ekipa, iako svi misle da kod njih vlada haos, oni kada izađu na teren daju sve od sebe i više od svojih mogućnosti, kazao je Jagodić.

Novinarima se obratio i fudbaler Slobode, Almedin Zilkić koji je istakao da Sloboda nema pravno na kiks te da u Zenicu idu napraviti pozitivan rezultat.

-Mi idemo dobiti utakmicu. Kvalitetna smo ekipa, ali to moramo dokazati i pokazati zašto nosimo dres Slobode. Nadam se i vjerujem u pobjedu protiv Čelika, kazao je novinarima Zilkić.

Inače,utakmica između NK Čelik i FK Sloboda igra se u nedjelju na Staidonu Bilino Polje sa početkom u 17 sati, a Jagodić na raspologanju neće imati imati Ćuluma i Ignjatovića zbog žutih kartona, a Zukić i Husić nisu potpuno spremni.