Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jagodić na prozivci Slobode: Ovo mi se u karijeri nije dogodilo

Sloboda_prozivka_igraci

– Otkako se bavim trenerskim poslom nikada se nije dogodilo da se na prozivci pojave svi igrači na koje računam. Uvijek je neko opravdano ili neopravdano kasnio, a danas je došlo svih 29 igrača koje imam na spisku, s neskrivenim zadovoljstvom rekao je okupljenim novinarima trener Slobode Vlado Jagodić.

Naredna tri dana stručni štab će obaviti testiranja, dok je prvi trening zakazan u subotu u 9 sati.

Prozivka igrača obavljena je u svlačionici, gdje su Jagodić i predsjednik UO Kluba Senad Mujkanović igračima o pripremama, obavezama i planovima govorili skoro sat vremena.

– Od vas se očekuje samo da dobro igrate. Želimo u Ligu za prvaka, borit ćemo se za Evropu, a u drugom dijelu prvenstva ne smije biti kikseva – kazao je Mujkanović, dodavši da se uprava trudi da ispuni sve obaveze prema igračima, te da im omogući najbolje uslove za pripreme.

Nakon sastanka održana je konferencija za novinare na kojoj su novinarima predstavljena dvije prinove. Radi se o 31-godišnjem povratniku Adnanu Jahiću i 21-godišnjem Ismaru Tandiru, koji je igrao u više stranih klubova.

– Imamo kratkoročni i dugoročni cilj. Prvi je plasman u Ligu za prvaka i borba za Evropu, a dugoročni je da kroz tri godine, na 100. godišnjicu kluba, osvojimo naslov prvaka – rekao je Jagodić.

Ponovio je da na Miljana Govedaricu, koji se pojavio na prozivci, ne računa u nastavku prvenstva. Ostavio je da o njegovom statusu odluči uprava kluba.

Ekipa će se do 22. januara pripremati u Tuzli, kombinovano u teretani i „balonu“ na pomoćnom stadionu Tušnja. Od 22. januara do 1. februara pripreme će obaviti u Međugorju, gdje će 28. januara i 1. februara biti odigrane prve dvije kontrolne utakmice.

Od 4. do 18. februara u Istri će se obaviti glavni dio priprema, uz odigravanje pet utakmica, dok je „generalka“ zakazana za 18. februar, nakon koje se ekipa vraća u Tuzlu.

Već 24. februara Tuzlaci odlaze odlaze u Vitez, gdje je predviđen karantin uoči utakmice protiv Mladosti u Doboj Kaknju, dan kasnije, u prvoj utakmici drugog dijela sezone u Premijer ligi BiH.

Na prozivci su danas bila i šestorica juniora i kadeta koje Jagodić namjerava postepeno uvoditi u prvu ekipu, kao dugoročno rješenje plana oslanjanja na igrače iz omladinskog pogona.

Na prozivci su se pojavili: golmani Filip Erić, Azir Muminović i Dino Čizmić, te igrači: Samir Efendić, Darko Todorović, Aleksandar Lazevski, Aleksandar Subić, Amar Beganović, Ivan Kostić, Ibrahim Škahić, Haris Mehmedagić, Samir Merzić, Muhamed Muratović, Nemanja Stjepanović, Vladimir Grahovac, Adnan Jahić, Uroš Đukić, Amer Ordagić, Ivan Fatić, Ademin Hodžić, Mladen Veselinović, Asim Zec, Edis Smajić, Eldin Omerović, Dino Hodžić, Sulejman Krpić, Nermin Hajdarević, Ismar Tandir i Adnan Mujkić.

Osim Govedarice, Jagodić je rekao da zbog povrede ne računa ni na Adnana Mujkića, ali će on otići na posudbu u Slogu iz Simin Hana. Najavio je da su moguća još dva pojačanja, a ubrzano se traži još jedan kvalitetan golman.