Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Jakirović: Bojo će sigurno nama biti od koristi

sergej-jakirovic-aa

U subotu Zrinjski već igra novi meč, a protivnik će mu biti ekipa Croatije Zmijavci

Zrinjski je jučer slavio sa 7:1 protiv Jadrana iz Ploča u pripremnoj utakmici, te tako ostvario i drugi trijumf na dvije utakmice ove godine.

Zadovoljan je izvedbom svog tima bio i trener Sergej Jakirović, koji je prvenstveno želio da se igrači “istrče” na ovoj utakmici protiv hrvatskog trećeligaša.

“Nakon dva teška dana ove sedmice plan je bio da se istrčimo i da svi imaju minutažu. Kombinirali smo, umor je prisutan, ali neke taktičke zamisli smo sproveli i jedino nisam zadovoljan kako smo primili gol. Ipak, to pripisujem dekoncentraciji zbog umora“, rekao je Jakirović.

Potom je govorio Jakirović i o pojačanjima koja su ove zime stigla u Zrinjski.

“Njima je sigurno potreban period adaptacije. To su drugi igrači. Drago mi je da je Hadžić dao gol jer se vidi da gori od želje da zabije. Marić se lijepo uklopio i vidi se da je potentan stoper. Bojo će sigurno nama biti od koristi jer je to jedna radilica koja dosta radi iz drugog plana i poznaje ligu. U Niki smo dobili igrača koji na bilo kojem dijelu terena može napraviti razliku. Tu ćemo dobiti kvalitet više u našoj igri“, prokomentarisao je Jakirović novajlije.

U subotu Zrinjski već igra novi meč, a protivnik će mu biti ekipa Croatije Zmijavci.

“Kombinirat ćemo, da. Zlomislić nije igrao jer je propustio jedan dio priprema, a Memija je otišao na preglede da konačno vidimo šta ćemo napraviti s njegovom povredom”, zaključio je Jakirović.