Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener zrinjskog

Jakirović: Možemo se nositi sa Sheriffom

bilbija – jakirovic – fena (1)

Veseli ga i što će se utakmica igrati pred rasprodanim stadionom te ističe kako je cilj njegove ekipe proći Sheriff

Nogometni prvak BiH Zrinjski u srijedu pred rasprodanim stadionom dočekuje moldavski Sheriff, a po riječima trenera Sergeja Jakirovića igrači jedva čekaju dvoboj prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka.

– Čeka nas težak i zahtjevan suparnik koji je dosta promijenio svoju momčad u odnosu na prošlu sezonu u kojoj su nastupali u Ligi prvaka. Ostala su samo četvorica i od ta četiri igrača dvojica nisu na popisu za sutrašnju utakmicu, iako ih do večeras mogu prijaviti – rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović na konferenciji za novinare.

U pripremi za utakmicu glavna vodilja Jakiroviću bio je ogled Sheriffa s Bragom te utakmica finala moldavskog kupa.

– Jedino smo to mogli iskoristiti, znam im sastav s posljednje dvije prijateljske utakmice. Njima je puno lakše skautirati nas jer mi nismo puno mijenjali. Dobro smo se pripremili, svi su na dispoziciji, osim Jakovljevića radi ozljede i Jankovića radi crvenog kartona – dodao je trener „Plemića”.

Veseli ga i što će se utakmica igrati pred rasprodanim stadionom te ističe kako je cilj njegove ekipe proći Sheriff.

– Imamo dobar kontinuitet i intenzitet za takvo nešto. Igramo dvije utakmice i puno ćemo biti pametniji nakon prve. Smatram da se možemo nositi s njima, oni su „kontraška ekipa”. Njima je odgovaralo da ih napadnu, i Zvezda, i Dinamo, i Real, odgovaralo im je da napadaju prostor iza protivničke obrane i to je nešto na što moramo obratiti pažnju – upozorio je Jakirović.

Još jednom se osvrnu na detalje koji, kako je rekao, mogu odlučiti utakmicu.

– Naša prednost je uigranost i momčadska igra koja je na jako visokoj razini. Ove utakmice će odlučivati najsitniji detalji, igra se dvije utakmice i ne treba srljati. Treba igrati pragmatično i strpljivo. Ja sam uvjeren da ćemo mi stvoriti šanse, a bit ću zadovoljan „aktivnim” rezultatom uoči uzvrata, kakav god on bio – kazao je Jakirović.

Uzbuđenje sutrašnjom utakmicom ne krije ni najbolji igrač i kapetan mostarske ekipe Nemanja Bilbija.

– Ponosan sam što ćemo igrati ovako veliku utakmicu u Mostaru jer smo to zaslužili. Žao mi je što nema Jakovljevića i Jankovića, ali tko god sutra istrči na teren dat će svoj maksimum – rekao je Bilbija.

Napadač Zrinjskog vjeruje kako će igračima dodatni impuls doći s tribina.

– Osjetim dobru energiju u gradu, mislim da će nam to dati krila. Žao mi je što možda ne može da bude još pet-šest tisuća ulaznica, vjerujem da bi se i to rasprodalo. Naši navijači će sutra vidjeti motivirani Zrinjski i mislim da ćemo pružiti dobru partiju – izjavio je Bilbija.

Utakmica se igra u srijedu, 6. srpnja, na stadionu pod Bijelim brijegom s početkom u 20 sati.