Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Jakirović nakon potvrde titule: Još nisam svjestan ovoga što smo napravili

jakirovic

Jedini poraz u dosadašnjem toku prvenstva Zrinjski je upisao u 10. kolu u Bijeljini kod Radnika (1:0)

Mostarski Zrinjski novi je prvak Bosne i Hercegovine. Sedam kola prije kraja ekipa Sergeja Jakirovića osigurala je titulu. Zrinjski je jučer pobijedio Sarajevo 4:0 i sada ima 21 bod više od drugoplasiranog Tuzla Cityja uz bolji međusobni skor.

Za Zrinjski je to sedmi naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Posljednji put Zrinjski je bio prvak 2018. godine. Iza Zrinjskog je impresivna sezona u prvenstvu. Jakirovićev tim u 26 kola ima 21 pobjedu, četiri remija i jedan poraz uz gol-razliku 63:10.

Jedini poraz u dosadašnjem toku prvenstva Zrinjski je upisao u 10. kolu u Bijeljini kod Radnika (1:0), a jedina mrlja na inače fantastičnoj sezoni bilo je iznenađujuće ispadanje u osmini finala kupa od Slobode iz Tuzle na penale.

Zrinjski je do ovog uspjeha vodio Sergej Jakirović, bivši HNL igrač koji je najzapaženije nastupao za hrvatske klubove Zagreb i Kamen Ingrad, a radio je u HNL-u i kao trener Gorice. Posljednjih mjeseci redovno ga se spominje kao čovjeka koji bi na klupi zagrebačkog Dinama trebao naslijediti Željka Kopića.

“Još nisam svjestan ovoga što smo napravili. Ovih 25-26 kola koliko je prošlo… Od prvog kola smo igrali na vrhunskom nivou, držali smo sjajnu formu tokom sezone i evo, sedam kola prije kraja osvojili smo sedmu titulu”, rekao je Jakirović nakon utakmice u jednom dahu pa dodao:

“Proći će još puno godina dok neko drugi ne skine sve ove rekorde koje smo mi poskidali ove sezone!”