Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener zrinjskog

Jakirović otkrio što je prvo rekao igračima nakon drame jedanaesteraca

jakirovic zrinjski
Foto: Bljesak.info

“Ovo je bilo lijepo, željeli smo tu grupnu fazu, jer niko dosad nije uspio, ali očito ćemo morati još sačekati”, dodao je Jakirović

Sergeja Jakirovića sekunde su dijelile da postane prvi trener koji će uvesti jedan bh. klub u grupe UEFA-inih takmičenja.

HŠK Zrinjski ispao je od Slovana iz Bratislave na najdramatičniji mogući način. Nakon što su imali 1:1, rezultat koji ih je vodio dalje, i još uz igrača više, primili su gol u drugoj minuti nadoknade drugog produžetka.

Psihički uzdrmani nisu se mogli vratiti u raspucavanju, promašili su dva penala i za Mostarce je Evropa gotova.

“Ne znam bi li Hitchcock ovako nešto izrežorao, ali zato je nogomet najljepša igra, puna preokreta. Može se reći da nismo imali sreće, ali jako sam ponosan na svoje igrače. Hvala i svima što su došli i davali nam podršku”, kazao je trener Zrinjskog Jakirović poslije utakmice, koji je izgubio glas tokom susreta.

Šef struke Plemića otkrio je i što je rekao igračima nakon ovakve drame.

“Svi smo razočarani, teško nam je, ali rekao sam im da su i najbolji igrači na svijetu promašivali jedanaesterce. To se pogotovo događa nakon 120 minuta ovakve utakmice, silnog trošenja. Preponosni smo na ono što smo napravili, ali moramo se okrenuti prvenstvu. Ovo je bilo lijepo, željeli smo tu grupnu fazu, jer niko dosad nije uspio, ali očito ćemo morati još sačekati”, dodao je Jakirović zahvalivši se navijačima koji su potegnuli do Slovačke.

“Očekivao sam naše navijače u velikom broju. Bilo ih je puno po raznim sektorima koji su došli u svom aranžmanu. Hvala im jer nije lako izdvojiti novac i doći ovako daleko. Mi ćemo se sada truditi da im u prvenstvu pružimo razloga za slavlje”, zaključio je Jakirović.