Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener zrinjskog

Jakirović: Protiv Željezničara želimo nastaviti kontinuitet pobjeda

jakirovic

Istaknuo je kako od sutrašnjeg derbija očekuje čvrstu i borbenu utakmicu, ali i nova tri boda

Nakon gostujuće pobjede protiv Sarajeva (0:2), nogometaši Zrinjskog u četvrtom kolu nogometne Premijer lige BiH igraju derbi protiv Željezničara.

– Nakon pobjede u Sarajevu malo smo odmorili, napravili par dobrih treninga i prijateljsku utakmicu protiv hrvatskog trećeligaša NK Trnje za igrače koji nemaju minutažu ili se vraćaju nakon ozljeda, za koju smo uzeli i četiri juniora na pozicije na kojima su nam trebali, kako bi i oni mogli iskoristiti priliku da skrenu pažnju na sebe. Sve je dobro prošlo, nije bilo ozljeda, a danas imamo završni trening pred sutrašnji dvoboj sa Željom – kazao je trener “Plemića” Sergej Jakirović.

Naglasio je kako protiv Željezničara želi nastaviti pobjednički niz.

– Nakon utakmice protiv Hajduka na Poljudu kazao sam kako nam nije cilj bljesnuti samo jednom pa onda otići u neki prosjek, nego održati kontinuitet pobjeda i dobre igre. Pokazali smo i tada, a i protiv Sarajeva da možemo. Mi smo i na Pecari igrali dobro, ali nismo bili konkretni u završnici kao sada. Teško je pogoditi natjecateljsku formu odmah od prve utakmice, no ja vjerujem da će se ova momčad još dizati i opet ponavljam da želimo pobjeđivati u nizu i nadam se da ćemo sutra to i nastaviti – kazao je Jakirović.

Istaknuo je kako od sutrašnjeg derbija očekuje čvrstu i borbenu utakmicu, ali i nova tri boda.

– Sutra igramo prvu domaću utakmicu s navijačima od kojih očekujem podršku jer ovim momcima to treba, pogotovo zato što tu ima igrača koji nikad nisu igrali pred toliko ljudi, ali “pregrmili” smo Pecaru i Koševo, sigurno da je to za nas motiv da uz pomoć navijača ostvarimo tri boda i protiv Želje na stadionu pod Bijelim brijegom. Željezničar je mlada, poletna i agresivna ekipa koja puno radi, očekujem borbenu utakmicu, ali kad god mi igramo u Mostaru naravno da smo favoriti i napravit ćemo sve da pobijedimo – kazao je Jakirović.

Što se tiče sastava za ovu utakmicu, strateg Zrinjskog najavio je kako bi trebao biti standardan.

– Ne volim puno “kemijati” što se tiče sastava, sigurno da su momci koji su igrali na Koševu zaslužili novu priliku, tako ja to gledam. Imamo konkurenciju u ekipi, 20 igrača na dispoziciji za ovu utakmicu, znamo tko što može i vidjet ćemo, sutra ću odlučiti kako će biti. Također jučer smo se pojačali novim igračem, riječ je o Marku Tešiji, a radimo na još nekoliko pozicija. U prvi tim priključio sam i mladog Franka Sabljića koji je u spomenutoj prijateljskoj utakmici za 20-ak minuta postigao tri pogotka, radi stvari koje ja inače zahtijevam, dinamičan je i pokretljiv igrač i zaslužio je biti u konkurenciji za utakmicu sa Željom, a ovo je ujedno pokazatelj i ostalima u juniorskoj momčadi da se može doći u seniorsku ekipu – kazao je Jakirović.

Derbi Zrinjskog i Željezničara na rasporedu je u subotu, 7. augusta, na stadionu pod Bijelim Brijegom u 21 sat.