Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Jakirović traži prvu pobjedu u hercegovačkom derbiju

jakirovic (1)
Sergej Jakirović / Foto: FENA/Ivan Rozic

U odnosu na prvu utakmicu ta dva protivnika igranu na startu prvenstva, koja je završila rezultatom 0:0, momčad Širokog je doživjela dosta promjena u igračkom kadru, ali Jakirović ističe kako unatoč tome Široki i dalje ima kvalitetu

U okviru 12. kola nogometne Premijer lige BiH u subotu će se u Mostaru sastati Zrinjski i Široki Brijeg, a za trenera Zrinjskog Sergeja Jakirovića bit će to prvi hercegovački derbi koji će voditi na stadionu pod Bijelim brijegom.

– Otkad sam ja tu dva puta smo gostovali na Pecari, ovo je prvi put da igramo pred našim navijačima. Ono što je motiv za nas je da u ta dva zadnja susreta nismo postigli pogodak (pobjeda Širokog 1:0 i 0:0). To znači da se radi o čvrstoj ekipi, da ih je jako teško pobijediti. U zadnjoj utakmici kod Posušja pokazali su i karakter, nakon 0:2 iščupali su bod, a da je utakmica potrajala još pet minuta možda bi došli i do pobjede – kazao je Jakirović na konferenciji za novinare.

U odnosu na prvu utakmicu ta dva protivnika igranu na startu prvenstva, koja je završila rezultatom 0:0, momčad Širokog je doživjela dosta promjena u igračkom kadru, ali Jakirović ističe kako unatoč tome Široki i dalje ima kvalitetu.

– Svi misle da će se oni raspasti s obzirom koliko su kvalitetnih igrača dali u hrvatsku ligu, ali oni uvijek imaju neke nove momke koji dolaze, koji prezentiraju sebe i svoj klub, i sigurno da nas čeka zahtjevan zadatak. Međutim, mi igramo pred svojim navijačima i normalno da želimo tri boda – poručio je strateg Plemića.

Jakirović se osvrnuo i na kup utakmicu odigranu u srijedu u kojoj je Zrinjski pobijedio niželigaša Svatovac 2:1.

– Šest igrača smo ciljano odmorili. Ostvarili smo glavni cilj, iako smo se namučili. Bilo je teže nego sam očekivao – kazao Jakirović, ustvrdivši kako Zrinjski slovi za momčad s “dugačkom klupom”, ali se to u utakmici sa Svatovcem, po njegovim riječima, nije vidjelo.

Susret sa Širokim zbog ozljeda propustit će Bekić i Šošić. Bekić ima problema s trbušnim zidom i, po Jakirovićevim riječima, trebao bi se oporaviti za vrijeme reprezentativne stanke koja slijedi nakon 12. kola.

Što se tiče Šošića, on je potrgao križne ligamente koljena i njegov oporavak trajat će od šest do osam mjeseci.

Utakmica HŠK Zrinjski – NK Široki Brijeg igra se u subotu od 19 sati.