Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Jakirović za Sportske novosti: Bilo je razgovora mene i Dinama, klubovi se nisu dogovorili

sergej-jakirovic-zrinjski

Zrinjski može razmišljati i o Evropi, u novom sustav mogao bi se kao prvak probiti barem u skupinu Konferencijske lige, što bi bilo prvi put da jedan klub iz BiH bude u UEFA-inoj skupini

Najzaslužniji čovjek za fenomenalnu polusezone Zrinjskog je kod kuće, na zasluženom odmoru. Još i nakon posljednje utakmice u Premijer ligi BiH se počelo govoriti odnosno pisati o eventualnom odlasku Sergeja Jakirovića u Zagreb, na klupu Dinama.

Definitivno je bio jedan od kandidata, međutim, kako se vrijeme prolazilo tako je postajalo jasnije da Sergej ostaje u Mostaru, da ima još malo nedovršenog posla kada je u pitanju ova sezona.

Istovremeno se situacija u Dinamu malo rezultatski primirila, sadašnji iako još uvijek ima predznak v.d. Željko Kopić će vjerojatno dobiti šansu povesti ekipu i u drugi dio sezone.

Novinari Sportskih Novosti su još jednom kontaktirali Sergeja koji se odmara u Sesvetama.

“Bilo je razgovora mene i Dinama, međutim pod ugovorom sam sa Zrinjskim do 2023. godine i želio sam da se klubovi dogovore, kako bismo Dinamo i ja išli dalje u realizaciju. Međutim, mislim da se klubovi nisu dogovorili tako da ću ostati u Zrinjskom i nastaviti raditi svoj posao kao i dosad”, kazao je Jakirović koji je ovih dana kod kuće u Sesvetama.

“Dinamo je bio konkretno zainteresiran, moj rezultat sa Zrinjskim nije prošao nezapaženo, to mi je bila najbolja reklama. Svakom je treneru rezultat glavni argument. Međutim, Dinamo je imao trenera, iako je bio v.d., jasno je da su se koncentrirali na završnicu jesenskog dijela, a što će i kako dalje to ja ne znam”, dodao je Jakirović za Sportske novosti.

Je li vas zvao neko iz sadašnje Uprave ili Zdravko Mamić?

“Razgovora uvijek ima, a Zdravko i Zoran Mamić su u Hercegovini, dolaze na naše utakmice i sigurno je da im se svidjelo kako Zrinjski igra.

Nakon kontakata da budete trener, niko vam nije rekao da su se odlučili za drugoga?

“Tako ispada na kraju. Možda su povukli ručnu nakon ovih zadnjih rezultata… Službeno sam trener Zrinjskog, sve ostalo je navodno”.

Dakle, kažete da je vaš ugovor sa Zrinjskim pravi razlog što niste imenovani trenerom Dinama. Obično je Dinamo u takvim situacijama, kad su s druge strane klubovi kao Zrinjski, našao rješenje. Na čemu je zapelo?

“Ne znam. To ostaje između dva kluba. Prije svega trener sam pod ugovorom i treba doći do dogovora. Meni je glupo da nešto forsiram, moj sadašnji klub stao je iza mene maksimalno, dali su mi odriješene ruke i nema logike da inzistiram na nečemu drugome. Prvo mi valja napraviti posao sa Zrinjskim kako treba. U jako smo dobroj poziciji i želimo osvojiti titulu prvaka. Što se nadam da ćemo i uspjeti”.

Koliko vam je žao što, kako se sada čini, nećete doći u Maksimir?

“Nije mi nimalo žao. Trener sam Zrinjskog i samo sam na to koncentriran, nema mi što biti žao. Imam ugovor i nastavljam istim putem”, rekao je između ostalog Jakirović.

Jeste li očekivali da ćete biti tako dominantni u Bosni i Hercegovini?

“Nisam jer ovo je prvi put u historiji da se jedna ekipa toliko odvojila, ali vjerovao sam u svoj rad. Momčad je zaista taj jesenski dio odlično odigrala. Na kraju se pokazalo po svim statistikama da smo dominirali, međutim to je ujedno velika odgovornost i obveza da nastavimo na jednak način. To je jedino normalno, nema opuštanja, treba završiti posao do kraja.”

Zrinjski može razmišljati i o Europi, u novom sustav mogao bi se kao prvak probiti barem u skupinu Konferencijske lige, što bi bilo prvi put da jedan klub iz BiH bude u UEFA-inoj skupini. Ako može predstavnik Gibraltara, zašto ne?

“Zrinjski ima jako dobar koeficijent, u prvom pretkolu može biti nositelj, u drugom je 50:50. Pričam ako ćemo biti prvaci. Ako prođemo dva pretkola automatski smo u Konferencijskoj ligi što bi bilo fenomenalno. Sigurno da je to cilj. Historijski domet.”

Vjerujete da ćete jednog dana prije ili kasnije biti trener Dinama?

“Vjerujem. Smatram da sam tek na početku karijere, da mi ništa ne može pobjeći. Bitno je raditi svoj posao maksimalno i nizati dobre rezultate jer to je najvažnije za CV. Kad sam išao u BiH svi su mislili da ću se u Mostaru zakopati, a na kraju možeš dobit ponudu da uzmeš najbolji klub u regiji. Sve se danas prati, bitno je samo raditi“, zaključio je 44-godišnji Mostarac.