Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kolumbijski fudbaler

James Rodriguez: Ne znam gdje ću igrati sljedeće sezone, zavisi od Reala

james_rodriguez334

akon što je posudba istekla, a Bayern odlučio da ne iskoristi mogućnost otkupa ugovora, krenule se medijske špekulacije o tome gdje će Rodriguez igrati naredne sezone

Kolumbijski fudbaler James Rodriguez nakon sinoćnje eliminacije njegove reprezentacije sa Copa Americe, koja se održava u Brazilu, izjavio je da ne zna u kojem će klubu igrati naredne sezone i da to zavisi od Real Madrida, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sjajni veznjak posljednje dvije sezone proveo je u minhenskom Bayernu kao posuđen igrač Reala. Nakon što je posudba istekla, a Bayern odlučio da ne iskoristi mogućnost otkupa ugovora, krenule se medijske špekulacije o tome gdje će Rodriguez igrati naredne sezone. Spominju se Napoli, Manchester United i još neki evropski klubovi.

“Još uvijek ne znam gdje ću igrati naredne sezone. Ne zavisi samo od mene, moram da vidim šta je odlučio Real Madrid. Imaju ljudi koji odlučuju, ja tu ništa ne mogu“, jasan je bio 27-godišnji Rodriguez.

Kolumbija je u četvrtfinalu Copa Americe poražena od Čilea nakon izvođenja jedanaesteraca.

Rodriguez je karijeru počeo u kolumbijskom Envigado, a zatim nastavio u argentinskom Banfieldu. U Evropi je prvo igrao za Porto, a potom za Monac, Real i Bayern. Za bavarski klub odigrao je 67 takmičarskih utakmica i postigao 15 golova. U dresu reprezentacije Kolimbije nastupio je 76 puta uz 22 pogotka