Nije zadovoljan statusom

James Rodriguez zatražio hitan sastanak sa čelnicima Bayerna

james_rodriguez_enfermadad.jpg_1151390924

Rodriguez, navodno, već u januaru želi otići u Juventus, a njegov agent Jorge Mendes već pregovara s italijanskim prvakom.

James Rodriguez nije zadovoljan statusom u Bayern Minhenu pa je zbog toga već zatražio sastanak sa čelnicima kluba kako bi razgovarao o svojoj budućnosti, piše njemački Bild, prenosi Anadolu Agency (AA).

Njemački list navodi da 27-godišnji Rodriguez smatra da ga trener Niko Kovač i čelnici kluba ne cijene dovoljno i zbog toga želi otići.

Bayern Minhen je ovog ljeta želio otkupiti njegov ugovor od Real Madrida, ali je Kolumbijac tada obustavio pregovore i odlučio razmisliti gdje će nastaviti karijeru.

Ipak, ovaj put Bild je naveo da je kolumbijski nogometaš zatražio hitan sastanak s upravom njemačkog kluba kako bi razgovarao o svojoj budućnosti.

Rodriguez, navodno, već u januaru želi otići u Juventus, a njegov agent Jorge Mendes već pregovara s italijanskim prvakom.

Njemački mediji također tvrde da Bayern, prema ranijem dogovoru, Rodrigueza može otkupiti od Real Madrida za 40 miliona eura, a onda ga po višoj cijeni prodati Juventusu.

Rodriguez je u dosadašnjoj karijeri igrao za Envigado, Banfield, Porto, Monaco, Real Madrid i Bayern Minhen.

U dresu Bayerna je u 30 utakmica postigao 10 golova, dok je za reprezentaciju Kolumbije upisao 68 nastupa, postigavši 22 pogotka.