Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Janjoš: Široki Brijeg u blagoj prednosti, revanš se igra na “Pecari”

mehmed janjos111

Nogometaši Sarajeva u prvoj finalnoj utakmici Kupa Bosne i Hercegovine sutra na Koševu dočekuju ekipu Širokog Brijega.

Trener “bordo” kluba Mehmed Janjoš na pres-konferenciji je kazao da je atmosfera u ekipi normalna te da se igrači pripremaju za jako važnu utakmicu.

– Smatram da je velika privilegija, čast i zadovoljstvo biti učesnik finala najmasovnijeg takmičenja, ali ujedno i velika obaveza. Moramo istrajati i svi zajedno dati maksimum da obradujemo svoje vjerne navijače. Sarajevo ovog momenta ima snage i učinit ćemo sve da dođemo do trofeja. Ako Široki Brijeg u dvije utakmice bude bolji od nas smoći ćemo snage da im čestitamo – kazao je Janjoš.

U dosadašnjem takmičenju Široki Brijeg je pokazao snagu i kvalitet eliminacijom Slobode, Zrinjskog i Željezničara.

– Igramo protiv sjajne ekipe koja je postigla 14 golova, a primila jedan. U dvije utakmice Željezničaru su dali četiri gola, Zrinjskom tri, a nisu primili nijedan. Prema tome radi se o izvanrednoj ekipi, koja igra odlično, ekipi koja sebi da za pravo da odmara igrače. Mislim da ćemo imati težak zadatak, ali isto tako smatram da Sarajevo ima snage i moći da u fer i sportskoj igri dođe do trofeja – istakao je Janjoš.

Ocjenjujući šanse svog tima u finalu, strateg Sarajeva kazao je da su šanse 50 naprema 50 posto, ali da je Široki Brijeg u blagoj prednosti zato što se druga utakmica igra na “Pecari”.

– Mada to ne mora ništa da znači, jer isto tako Sarajevo dobro igra u gostima. Vrlo je bitno da u utakmicu uđemo makismalno kocentrisani. Onaj ko bude bolje ušao u utakmicu mislim da će imati više šanse. Sarajevo je klub koji treba, želi i uvijek može da osvaja trofeje – izjavio je.

Govoreći o šansama svog tima, koji se u posljednja tri kola Lige za prvaka bori za titulu, Janjoš je kazao da “Sarajevo ovisi samo o sebi”.

– Matematički ako pobijedimo tri preostale utakmice mi smo prvi. Naravno, da će to biti strašno teško, pogotovo što nam Željezničar ovog momenta bježi tri boda. Mi sigurno nećemo odustati, vidjet ćemo koliko ćemo izdržati – dodao je.

Najbolji strijelac Sarajeva ove sezone Mersudin Ahmetović kazao je “da je ekipa svjesna u kakvoj je situaciji i šta donosi sutrašnja utakmica”.

– Igrače posebno ne treba motivisati. Igra se finalna utakmica. Malo je igrača koji se mogu naći u takvoj situaciji da igraju na oba “fronta”. Pružit ćemo sve što je u našoj mogućnosti da sutra dođemo do pozitivnog rezultata i da nam u revanšu bude što lakše. Svaka pobjeda s neprimljenim golom na domaćem terenu daje dobre šanse za uzvrat – kazao je Ahmetović.

Susret će se igrati sutra na Stadionu “Asim Ferhatović Hase” u 18 sati.