Fudbal

Stižu reakcije

Janjuš: Žalosno je kako Savez eliminiše Ivicu Osima, sram vas bilo

10/12/2020

Izmjenama i dopunama Statuta Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, koje je usvojila Skupština NSBiH, legendarni Ivica Osim (79) više ne može biti počasni predsjednik kuće bh. fudbala

“Žalosno je što Fudbalski savez BiH na taj način eliminiše spasioca Saveza i naše reprezentacije Ivicu Osima, koji je napravio velike stvari za bh. fudbal da ne doživi totalni fijasko”, ogorčen je u razgovoru za Avaz nekadašnji golman Željezničara i Sarajeva Slobodan Čobo Janjuš, koji dodaje i ovo:

“Kako vrijeme prolazi ponovo zli ljudi dolaze na pozicije koje im ne pripadaju, jer jednostavno, nisu za “igračku” koja se zove lopta. Čitam taj novi Statut i razmišljam ko su ti ljudi? Ispred sebe vidim “vanzemaljce” koji nemaju pojma o fudbalskoj igri. Jednostavno, sram vas bilo, šta to radite od fudbala u našoj državi. Ponavljam, dok su u Savezu tri struje, nema tu sreće. Svi moraju shvatiti da samo mogu biti ponosni Bosanci i Hercegovci, te da zajedno ginu za “dres koji nose”. A to je Bosna i Hercegovina”.

Naime, u članu 19 – stava 1, tačka “g”, novog Statuta NSBiH jasno piše: Kandidati za članove organa i tijela na dan imenovanja u organe i tijela NSBiH ne mogu biti stariji od 75 godina. A Ivica Osim ima 79. godina.

Inače, na prijedlog Izvršnog odbora NSBiH, Generalna skupština NSBiH može se dodijeliti status počasnog predsjednika ili počasnog člana NSBiH. Taj status dodjeljuje se za posebne zasluge u nogometu/fudbalu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.