Fudbal

Japanski mediji: Halilhodžić zabranio igračima da se smijiu

09/09/2016

Selekcija Japana, koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, nije otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji kako se očekivalo. Pobijedili su Tajland 2:0, ali su iznenađujuće izgubili od Ujedinjenih Arapskih Emirata 2:1.

Japanski mediji javljaju da je Halilhodžić zbog ovog poraza želio uvesti maksimalnu disciplinu u svoj tim te je čak zabranio svojim igračima da se smiju.

Nogometna federacija Japana odlučila je Halilhodžiću dodijeliti posebnog pomoćnika, Makota Teguramorija, koji bh. stručnjaku treba pomoći u komunikaciji s igračima, piše Nikkan Sports.

Predsjednik Komiteta Nogometne reprezentacije Japana Akira Nishino izjavio je da će Teguramori imati zadatak da bolje poveže selektora sa igračima.

“Vahid također cijeni ovu vrstu podrške od nas. On će se uskoro sastati sa Teguramorijem i nadamo se najboljem“, rekao je Nishino.

Japan će narednu utakmicu kvalifikacija igrati na domaćem terenu protiv Iraka 6. oktobra. Pet dana poslije uslijedit će meč sa Australijom u Melbourneu.

Komentari