Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

remont reala

Je li moguće da će neko za Garetha Balea istresti 100 miliona eura?

real madrid

Sad je Real na pragu još jednog transfera koji bi mogao biti još i izdašniji od Ronaldovog

Ljetni prijelazni rok će, u odnosu na netom završeni zimski, biti daleko senzacionalniji. Očekuje se nekoliko ludih transfera koji su već sada u pripremi, a neki bi mogli srušiti rekorde…

Tako je već sada jasno kako će se madridski Real riješiti nekolicine igrača, a među njima će biti i neke od najvećih zvijezda. Kraljevski klub mora krenuti u pomlađivanje ekipe, milosti neće imati prema nikome, u to ne treba sumnjati nakon što su prošlog ljeta prodali Cristiana Ronalda Juventusu za 100 miliona eura.

Sad je Real na pragu još jednog transfera koji bi mogao biti još i izdašniji od Ronaldovog. Španski mediji bliski Realu navode kako je velški reprezentativac Gareth Bale (29) gotovo sigurno bivši. Bale je u Real stigao za 101 milion eura iz Tottenhama još tamo u ljeto 2013. godine, a praktički bi za istu svotu trebao napustiti Madrid.

Uz sve to Bale može i birati novi klub. Prvi je Manchester United. Crveni đavoli su i 2013. godine bili u igri, no Bale je otišao put Španije. Sada su na Old Traffordu za Velšanina spremni dati 100 miliona eura. No, imaju i jaku konkurenciju u londonskom Chelseaju.

A Plavci imaju i aduta u rukavu. Naime, Gareth Bale bi trebao biti dio velike trgovine/razmjene između Reala i Chelseaja. Put Madrida bi krenuo Eden Hazard koji već neko vrijeme koketira s Realom, a Bale bi u tom slučaju završio na Stamford Bridgeu.