Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

seria a

Je li moguće da Dybalu niko ne želi iako je slobodan igrač?

dybala screenshot (1)

Spominjalo se ranije kako se Dybala nudio Real Madridu i Barceloni, koji su tu ideju u startu ugasili

Inter bi uskoro trebao završiti dovođenje Romelua Lukakua iz Chelseaja. Moćni belgijski centarfor vratit će se u Inter nakon manje od 365 dana. Italijani i Englezi dogovorili su jednogodišnju posudbu za koju će Inter platiti između osam i deset miliona eura. To znači da Lukaku odmah zauzima mjesto u prvih 11 milanske ekipe, a njegov partner u napadu bit će Argentinac Lautaro Martinez.

Zbog Lukakuovog transfera Inter je stopirao posao s Paulom Dybalom (28). Dojučerašnji član Juventusa trenutno je slobodan igrač na tržištu i traži novi klub, no to mu zasad i ne ide lako. Argentinski ofenzivac sedmicama pregovara s Interom, međutim, ne uspijevaju se dogovoriti zbog visokih finansijskih zahtjeva igračevog menadžera Jorgea Antuna.

Dybala navodno traži sedam miliona eura po sezoni, što je cifra na koju Inter ne pristaje. Dolaskom Lukakua Dybala je pao skroz u drugi plan pa je došlo do zahlađenja u pregovorima. Smatralo se kako će Dybala potpisati za Inter nakon što je sedam godina igrao za Juventus. Italijani sada misle da će ta kombinacija propasti, a osim toga, Dybala nema drugih ponuda.

Stidljivo se u priči javlja italijanski prvak Milan, koji također ima druge prioritete. Dybala je ranije odbio Romu jer taj klub ne igra u Ligi prvaka. Argentinac trenutno nijednom velikom klubu nije prioritetan i zbog toga još nije poznato gdje će nastaviti karijeru s obzirom na to da ne želi sniziti zahtjeve i ambicije.

Spominjalo se ranije kako se Dybala nudio Real Madridu i Barceloni, koji su tu ideju u startu ugasili. Interesa od većih Premierligaša nema jer u Engleskoj smatraju da Dybala nije fizički materijal za tako zahtjevnu ligu, a klubovi poput PSG-a i Bayerna ga također ne vide u svojim redovima.

Dybala je u Juventus stigao u ljeto 2015. godine iz Palerma za 41 milion eura. Za Juve je odigrao 293 utakmice te upisao 115 golova i 48 asistencija. Osvojio je pet naslova prvaka Italije, četiri kupa i tri superkupa, a s Juventusom je igrao i finale Lige prvaka.