Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Rumunska liga

Je li ovo najgluplji potez u historiji fudbala?

rumunija

Igrala se 123. minuta kad je golman Cluja izašao sa svog gola kako bi u zadnjim trenucima pomogao svojoj momčadi da izjednači, no Cluj je izgubio loptu i uslijedila je kontra

Iz Rumunije nam dolazi jedan od najbizarnijih fudbalskih poteza u posljednje vrijeme. Cluj i Astra prije dva dana odigrali su zanimljivu utakmicu u Kupu, a gosti su slavili 4:3.
Trebalo je, moralo je biti i 5:3 za Astru da Valentin George nije napravio jedan od najglupljih poteza u historiji fudbala.

Igrala se 123. minuta kad je golman Cluja izašao sa svog gola kako bi u zadnjim trenucima pomogao svojoj momčadi da izjednači, no Cluj je izgubio loptu i uslijedila je kontra. Dva igrača Astre od centra su trčali s loptom prema golu i za očekivati je bilo da je gol samo pitanje rutine. Tako bi i bilo da nije bilo smušenog Gheorghea.

Larentiu Bus je krenuo k golu, poslao loptu u praznu mrežu, a onda je Gheorghe, koji je trčao ispred njega i bio u debelom ofsajdu, samo potvrdio gol, iako za to nije bilo nikakve potrebe jer je bilo jasno da je vratar Cluja daleko i da ne može stići loptu.

Ko zna u kojem je filmu bio Gheorghe, a sreća za njega da je Astra ipak dobila ovaj susret…