loši rezultati

Je li Piksi izgubio kontrolu? Haos u taboru Srbije, kruže priče i o tuči igrača

Reprezentacija Srbije odradila trening
14, November, 2022, Stara Pazova - The training of the A team of Serbia was held on the Misel Platini field in SC FSS in Stara Pazova. Dragan Stojkovic. Photo: Antonio Ahel/ATAImages 14, novembar, 2022, Stara Pazova - Trening A tima Srbije odrzan je na terenu Misel Platini u SC FSS u Staroj Pazovi. Photo: Antonio Ahel/ATAImages

U prvom redu, što se dešava s Dušanom Vlahovićem? Tamošnjim najskupljim napadačem, špicom Juventusa, koji je cijelu utakmicu s Kamerunom odgledao s klupe

Nadolazećeg petka, 1. decembra, nogometna vrsta Srbije igra za njih presudnu utakmicu na SP protiv Švicarske (20.00). Trenutačno, vise “kao luster” i lagano se gleda raspored letova iz Dohe za Beograd. U skupini G, Brazilci su riješili svoje probleme sa 6 bodova iz dvije utakmice, dok se za preostalo jedno mjesto bore sve tri ekipe – Švicarska 3 boda, te Kamerun i Srbija 1.

Selektor Srbije, Dragan Stojković nalazi se pod baražnom vatrom fudbalskih stručnjaka, analitičara, te pokojeg novinara. Ne baš puno njih, ako ćemo istini za volju jer se u javnosti još uvijek podgrijava nada da se tonući brod da nekako iščupati iz oluje. Međutim, u traženju razloga nezgodnog trenutka u kojem su se zatekli (osim Stojkovićeve izgubljenosti na klupi tokom sraza s Kamerunom), lagano se provlače i još neka pitanja, pišu Sportske novosti.

U prvom redu, što se dešava s Dušanom Vlahovićem? Tamošnjim najskupljim napadačem, špicom Juventusa, koji je cijelu utakmicu s Kamerunom odgledao s klupe. Nakon spomenute utakmice, srbijanski su novinari priupitali Marka Grujića, jednog od njihovih reprezentativaca, što se dešava s Vlahovićem? Protiv Kameruna nula u rubrici minuta u igri, protiv Brazila pola sata.

– Ne znam ima li problema s povredom ili je nešto drugo u pitanju… Nije to pitanje za mene.

Tako je glasio znakovit odgovor Grujića. Jasno, onda su novinari priupitali ponešto selektora Stojkovića na istu temu.

– Vlahović nije bio stopostotno spreman, ali imali smo i dvije prinudne izmjene zbog povreda. To je poremetilo naše ideje da stavimo u igru Luku Jovića (Real Madrid).

Drugim riječima, dok su ga pitali o Vlahoviću, srbijanski selektor je otkrio da mu je opcija bio Jović. Inače, zanimljiva je i ta priča o postocima spremnosti. Poslije Brazila je sam Stojković izjavio.

– Vlahović je prije Brazila bio na 30 posto mogućnosti…

Aha, 30 posto, pa onda i toliko minuta. Neće baš ići, jer ako je istina o tako slaboj pripremljenosti, tada se igrača ni u ludilu ne šalje na teren. Dušan Vlahović je naime povrijeđen još od utakmice Lige prvaka njegovog Juventusa i Benfice. Takav je došao na pripreme reprezentacije, ali ipak imao mjesto na letu za Dohu.

U međuvremenu se oglasio i sam igrač. Vlahović je na svojem Instagram profilu i to prije Kameruna napisao:

– Uvijek spreman.

Očito da Stojković nije mislio tako, te se razložno u srbijanskim medijima provlači lagano pitanje što se dešava između Vlahovića i Stojkovića? Provlače se, ali po društvenim mrežama i doista neprovjerene informacije čak i tobožnjoj svađi, pa i tuči dvojice igrača. No, tu je riječ prosuđujemo, o solidnom traču i ništa više. Međutim, odnos Stojković – Vlahović nije trač. Tu nešto ne valja, to ne kriju ni srbijanski mediji.