golgeterski rekordi

Je li Ronaldo prestigao Pelea? Ako i nije, brzo će

ronaldo ss

Cristiano Ronaldo se s Peleom izjednačio u 31. minuti kada je zabio s bijele tačke

Cristiano Ronaldo u pobjedi Juventusa nad Udineseom (4:1) u 15. kolu Serie A postigao je dva gola kojima je ostvario istorijski podvig.

Portugalski genijalac tako je preskočio brazilskog. Ronaldo je s ova dva gola došao do 758 golova u karijeri, čime je postao bolji od Pelea koji ih je ukupno postigao 757.

Cristiano Ronaldo se s Peleom izjednačio u 31. minuti kada je zabio s bijele tačke.

Ronaldo je Pelea pretekao u 70. minuti. Rodrigo Bentancur ukrao je loptu na polovici Udinesea te je lijepo gurnuo u prostor za Ronalda, koji lagano zabija ljevicom.

Ispred Ronalda je ostao samo Josef Bican. Golgeter koji je od 30-ih do 50-ih godina prošlog stoljeća harao po Austriji i Čehoslovačkoj, postigao je 759 golova.

Ovakav učinak trojice najefikasnijih nogometaša u istoriji daju najpouzdaniji statistički pokazatelji.

Međutim, postoje parametri po kojima je Ronaldo tek četvrti. Prema tim izvorima ispred njega su Pele (767), Romario (772) i Bican s 805 golova.

Ronaldo i njegov Juventus, po mnogima, za dva dana igraju ključnu utakmicu sezone kada je Seria A u pitanju. U 16. kolu idu u goste na San Siro, lideru Serie A Milanu (06.01.). Zanimljivo, Stara dama je favorit u meču, iako trenutno za Milanom zaostaje čak 10 bodova.

Ukoliko ste ljubitelj sportskog klađenja, kompletnu ponudu MOZZART-a za derbi na San Siru pogledajte OVDJE!