Fudbal

nije objavljen identitet

Jedan igrač zagrebačkog Dinama zaražen koronavirusom

19/08/2020

Dinamo također navodi da su "klubovi sudionici UEFA takmičenja obavezni uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 sukladno svim propisanim mjerama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice

Jedan nogometaš GNK Dinama pozitivan je na koronavirus, no njegov identitet nije otkriven, objavljeno je u srijedu na klupskim stranicama.

“Ovim putem obavještavamo javnost o tome da je jedan igrač iz sustava GNK Dinamo pozitivan na Covid-19. Sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka (GDPR) nismo u mogućnosti objaviti identitet osobe pozitivne na virus”, navodi se u priopćenju objavljenom na službenim stranicama.

“Igrač koji je imao simptome odmah je o svom stanju obavijestio liječničku službu GNK Dinamo koja je sukladno svim propisanim mjerama o situaciji obavijestila nadležnu epidemiološku službu. Igrač je danas dobio pozitivan nalaz te mu je određena mjera stroge samoizolacije, sukladno preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i radne skupine Hrvatskog nogometnog saveza”, dodaje se u priopćenju.

“Sukladno procjeni liječničke službe kluba i epidemiološke službe u ovom trenutku nema potrebe za samoizolacijom ostalih igrača ili članova stručnog stožera, s obzirom na to da zaraženi igrač unutar kruga stadiona nije bio u bliskom kontaktu s drugim osobama u zatvorenim prostorima”, prenosi Hina.

Dinamo također navodi da su “klubovi sudionici UEFA takmičenja obavezni uoči svake utakmice odraditi testiranja na COVID-19 sukladno svim propisanim mjerama, i to dva puta uoči odigravanja utakmice.

“Svi članovi prve ekipe bit će u četvrtak 20. augusta testirani na Covid-19, a nekoliko dana nakon toga odradit će se i drugo testiranje”, kaže se u saopćenju u kojem se dodaje da će klub “provoditi pojačani nadzor u narednim danima te će pozorno pratiti situaciju unutar kluba kako bi se zaštitili igrači, stručni štab i svi djelatnici”.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.