Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sergi roberto

Jedan od kapitena Barcelone zarađuje kao junior: “Novac mi nije bitan”

barcelona

“Posljednjih nekoliko godina nisam uživao igrajući jer nisam bio fizički spreman. Imao sam težak period zbog niza povreda, ali sam uvjeren da će sljedeća godina biti drugačija. Bit ću bolji nego ikad”

Sergi Roberto prije pola godine potpisao je novi ugovor s Barcelonom i odrekao se velikog novca kako bi ostao na Camp Nou i pomogao u finansijskoj stabilizaciji kluba. Ugovor mu traje do kraja sezone i želi ga produžiti. Navodno je pristao na smanjenje plaće s devet miliona eura na tri miliona godišnje.

“Trenutno sam plaćen kao da sam junior, kao da sam tek došao iz druge ekipe. Međutim, ponosan sam jer želim biti ovdje. Novac mi nije bitan”, rekao je 30-godišnji nogometaš koji je u posljednje vrijeme na udaru navijača zbog loših igara, ali i činjenice da dugo nije pristajao na smanjenje ugovora.

“Posljednjih nekoliko godina nisam uživao igrajući jer nisam bio fizički spreman. Imao sam težak period zbog niza povreda, ali sam uvjeren da će sljedeća godina biti drugačija. Bit ću bolji nego ikad.”

Jedan od četvorice Barceloninih kapitena još ne zna hoće li ostati u klubu. “Ne znam… Xavi mi je rekao da me želi, ali još nismo počeli pregovore oko novog ugovora”, rekao je Roberto koji je za Barcelonu odigrao 328 utakmica i zabio 14 golova uz 39 asistencija.