Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jedan od najtraženijih igrača SP-a došao kod Asmira Begovića

lerma

Bournemouth je pristao Levanteu platiti 28 miliona eura za Jeffersona Lermu (23), kolumbijskog defenzivnog veznjaka koji je oduševio na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Dobije li radnu dozvolu i usuglasi li osobne zahtjeve s ponudom glede vremenskog i financijskog dijela ugovora, Jefferson Lerma postat će najskuplji igrač u Bournemouthovoj historiji. Oborit će prošlogodišnji rekord stopera Nathana Akea koji je Chelseaju plaćen 23 miliona eura.

Vodeći engleski mediji javljaju kako će Jefferson Lerma u Englesku doputovati do kraja tekućeg vikenda. Realizacija transfera ovisit će isključivo o radnoj dozvoli.

Jefferson Lerma na Svjetskom prvenstvu u Rusiji odigrao je istaknutu ulogu, pa je na sebe fizičkim kapacitetima i odbrambenim sposobnostima skrenuo pozornost nekolicine klubova poput Cardiffa.

Međutim, Bournemouth je tjednima unazad bio najuporniji. Levante je odbijao nekoliko uzastopnih ponuda, no naposljetku se zadovoljio s rekordnih 28 miliona eura u klupskoj blagajni.

Budući da je Jeffersona Lermu nakon posudbe otkupio od kolumbijskog Atletico Huile za sveukupno 800 tisuća eura, Levante je drastično profitirao prodajom Kolumbijca koji je iskoristiv na poziciji defenzivnog i centralnog veznjaka te desnog beka.