Fudbal

Bihać

Jedinstvo utakmicom sa Željezničarom proslavilo 100 godina postojanja

08/09/2019

Prvotimci Željezničara i šef stručnog štaba Amar Osim u prvi su plan istakli lijep povod za dolazak u Bihać i međuklupsko prijateljstvo

Nogometni klub Jedinstvo iz Bihaća današnjom je revijalnom utakmicom sa sarajevskim Željezničarom proslavio jubilej – 100 godina postojanja. Prvotimci sarajevskog tima rezultatom 6:0 potvrdili su trenutnu razliku u kvaliteti, ali je rezultat ostao u sjeni slavljeničkog ambijenta i prijateljstva između dva kluba.

Utakmici je prethodio kratki svečani program, prilikom kojeg su istaknuti i nagrađeni pojedinci s posebnim zaslugama u bihaćkom nogometnom klubu, razmijenjeni pokloni između klupskih predstavnika, dok je sa stadiona podno Borića poletilo i 100 bijelih golubova.

– Hvala našim prijateljima iz Sarajeva što su prihvatili poziv i uveličali naših sto godina. Rezultat je nebitan, jer smo trenutno u svakom segmentu daleko od prvoplasiranog tima u državi. Ipak, bila nam je ovo prilika za ogled s mnogo kvalitetnijim sastavom, što uvijek dobro dođe. Nije mala stvar obilježiti sto godina kluba i evocirati uspomene na bogatu tradiciju. Na početku smo vidjeli sve klupske generacija, od mališana do uspješnih veterana i na to smo najviše ponosni – rekao je šef stručnog štaba NK Jedinstvo Vlado Jagodić.

Prvotimci Željezničara i šef stručnog štaba Amar Osim u prvi su plan istakli lijep povod za dolazak u Bihać i međuklupsko prijateljstvo.

– Sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv i zaista smo uživali dva danau Bihaću i okolini. Čestitke domaćinima na impresivnom jubileju i nadam se da će u budućnosti organizacijski i rezultatski napredovati. Mi smo tu kao prijatelji, a nadamo se i skorašnjim premijerligaškim ogledima u gradu na Uni. Također, ovo smo iskoristili i kao mini-pripreme pred nastavak ligaškog takmičenja – istakao je Osim.

Jubilarnu utakmicu na Gradskom stadionu u Bihaću posmatralo je više od 1. 000 gledatelja, a pobjedu Željezničaru golovima su osigurali Sipović, Krpić, Mujezinović, Ramović i Zec.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.