Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ješić: Imamo snagu i kvalitet da izborimo izlazak u Evropu

jesic
Foto: fcsarajevo.ba

Aktualni nogometni prvak Bosne i Hercegovine – FK Sarajevo u subotu počinje pripreme za drugi dio sezone u BH Telecom Premijer ligi BiH.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Miodrag Ješić na današnjoj pres-konferenciji predstavio je plan priprema, govorio od pojačanjima i igračima koji su u polusezoni napustili klub, te o ciljevima i ambicijama u nastavku sezone.

– Mislim da smo napravili dobar uvod pred pripreme koje slijede. Plan se već zna. Igračima smo dali neke zadatke, a oni su to ispunili kako treba. Dali smo im dovoljno vremena da se odmore i sada nastavljamo s radom. U subotu počinjemo s radom na terenu i radit ćemo tako do odlaska u Čitluk. U Antaliju bismo trebali ići 4. februara, a povratak je planiran za 17. februar – kazao je Ješić.

U osvrtu na veliki broj igača koji su napustili klub, Ješić je kazao da su otišli “oni koji pretežno nisu igrali toliko bitnu ulogu i da su imali mali minutužu”.

– Što se tiče pojačanja, dolazak novih igrača ne zovem pojačanjima dok to ne potvrde na terenu. Pojačanja će biti, nigdje ne žurimo jer su pripreme tek počele. Ne želim da komentarišem igrače koji još nisu potpisali za Sarajevo. Mnogo je igrača u opticaju, a naće biti iznenađenje ni ako nas još neki igrači napuste, kao ni to ako nam se neki pridruže – rekao je Ješić.

Govoreći o ciljevima i ambicijama Sarajeva u ovoj sezoni, Ješić je izjavio da “ne sumnja u plasman u Evropu”.

– Vjerujemo u igrače koji su ostali tu, kao i u naš omladinski kadar. Sarajevo će u proljetnom dijelu sezone pokušati da osvoji najveći broj bodova i želimo biti prvi. Da li će to tako biti, ostaje da se vidi. Ubijeđen sam da ćemo izboriti izlazak u Evropu i mislim da imamo snagu, moć i kvalitet da to ostvarimo – kazao je Ješić.

O eventualnom odlasku kapitena Harisa Duljevića, koji je ove zime najtraženiji igrač Sarajeva, Ješić je kazao da nije za njegov odlazak.

– Duljević je jedan od naših najvažnijih igrača i nisam za to da nas sada napusti. Naravno, postoji izuzetak pod kojim bismo popustili, a to je ako dođe neka “nepristojna” ponuda. Ne bih ga pustio za manje od dva miliona eura – kazao je Ješić.