Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ješić: Ispunili smo obećanje, bio je ovo istinski praznik fudbala

ješić galatasaray

Trener Fudbalskog kluba Sarajevo Miodrag Ješić zadovoljan je nastupom svojih igrača u prijateljskom meču protiv turskog Galatasaraya koji je okončan remijem 3:3.

Fudbalski klub Sarajevo započeo je obilježavanje 70. godišnjice prijateljskom utakmicom na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” protiv turskog prvaka i osvajača Kupa, a Ješić je u ovom meču dao priliku velikom broju igrača, koji su opravdali njegovo povjerenje.

Trener Sarajeva je nakon meča naglasio da su učesnici večerašnjeg meča ispunili obećanja, odnosno priredili publici na najvećem bh. stadionu istinski nogometni spektakl.

– Mislim da su svi sa stadiona otišli zadovoljni. Rezultat nije bio bitan, ovaj meč je bio praznik fudbala. Mislim da je utakmicu bilo lijepo gledati i ja ovim putem želim čestitati svim igračima na onome što su pokazali. Bio je ovo istinski praznik fudbala. Svi igačima kojima sam dao priliku imaju određani kvalitet i na njima je da nastave raditi – rekao je Ješić.

Strateg Sarajeva naglašava da je njegov tim odigrao odlično i tokom 90. minuta bio opasniji protivnik, ali da su turski igrači iskusni i da mogu iz malog broja prilika postići golove, što se moglo vidjeti u prvih pola sata utakmice kada je turski tim poveo s 2:0.

– To su igrači koju svaku grešku kažnjavaju. U prvom poluvremenu su dva puta ušli u kazneni prostor i postigli dva gola. To je odlika velikih ekipa i majstora – rekao je Ješić i potvrdio da njegov tim igra dosta bolje u posljednje vrijeme, što je rezultat napornog rada i stabilizacije forme.