Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ješić obećava: Ovo je pravi put, igrat ćemo još bolje

sarajevo – velez

Fudbaleri Sarajeva nadigrali su na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” ekipu Veleža sa 4:1 u susretu 12. kola Premijer lige BiH.

miodrag-jesic-sarajevo_1359c9dmp0jrv1lhe5rf16xz4x

Dva gola za domaći tim postigao je Krste Velkoski (44. i 85. minut), dok su se po jednom u strijelce upisali Amer Bekić (58.) i Leon Benko (69.). Jedini gol za Velež postigao je Darko Maletić (82.).

Sarajevo je u ovom meču u potpunosti nadigralo rivala iz Mostara, koji je postigao pogodak iz jedne od rijetkih prilika koje su ”Rođeni” stvorili u ovoj utakmici. Da je teren na ”Koševu” bio u boljem stanju, pobjeda Sarajeva bi vjerovatno bila uvjerljivija.

Igrom domaćeg tima bio je zadovoljan i strateg ”bordo” tima Miodrag Ješić, koji naglašava da je Sarajevo imalo priliku da riješi pitanje pobjednika u prvom poluvremenu, ali da je loš teren uzrokovao brojne promašaje njegovih napadača, koji su ipak uspjeli postići četiri gola.

– Zadovoljan sam pristupom igri mojih igrača i konačnim rezultatom, ovo je put kojim Sarajevo treba ići i vremenom ćemo igrati sve bolje.

Najbitnije je da smo dobri u defanzivnim zadacima – izjavio je Ješić i dodao da se nada da će teren biti bolji za utakmicu Kupa protiv Slavije.