Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraj sezone za sergeja

Jeziv pad srpskog reprezentativca, u suzama je napustio teren

milinkovic savic3

Obje ekipe su veoma lošoj formi, a Mozzart ulogu favorita dodijelio je Lacijalima

Lazio je pobjedom kod Milana 1:0 izborio u finale italijanskog Kupa, ali je ostao bez Sergeja Milinkovića-Savića, nezamjenjivog veznjaka i igrača za kojeg je prošlog ljeta navodno odbio Realovih 160 miliona eura.

Srpski reprezentativac stradao je u 15. minuti utakmice na San Siru i to prilikom neuspješnog pokušaja zaustavljanja suparnika. Krenuo je na Susa, koji ga je prevario driblingom. SMS je proklizao u prazno, noga mu je ostala iza, a aterirao je tako što je cijelom težinom pao na svoje koljeno.

To je izgledalo zaista gadno. Milinković-Savić naravno nije mogao nastaviti utakmicu, a s terena je izašao u suzama.

Ovo je samo novi udarac pred kraj jako loše sezone za nogometaša koji je prošle sezone i ljetnog prijelaznog roka bio svjetski hit. Nakon sjajnih igara za Lazio cijena mu je skočila na 150 miliona eura, a otišao je na SP.

Ali tamo je igrao loše, što je nastavio i cijele aktuelne sezone. Vrijednost na tržištu mu je pala, na prošloj prvenstvenoj utakmici isključen je jer je protivnika udario nogom u stražnjicu, a sada neko vrijeme neće igrati ni zbog ozljede. I to u trenutku kada se njegov klub u prvenstvu bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a u Kupu za trofej.

Već u nedjelju čeka ih prvi veliki ispit, gostovanje kod Sampdorije koja još uvijek ima šanse u borbi za plasman u Ligu Evrope.

Obje ekipe su veoma lošoj formi, a Mozzart ulogu favorita dodijelio je Lacijalima. Ono što je za zanimljivo jeste broj golova na utakmicama ova dva tima u ranijim okršajima. Naime, u zadnjih sedam utakmica, na svakoj je bilo minimum dva gola, a na samo jednoj obje ekipe nisu tresle mreže. Mozzart nudi odličnu kvotu na opciju barem jedan gol u oba poluvremena.

Kvote za ONLINE igru te čekaju u Mozzartu! REGISTRUJ se na sajtu, UPLATI NA RAČUN (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!