Turska

John Obi Mikel raskinuo ugovor s klubom: Ima važnijih stvari od nogometa

mikel trabzon (1)

ada bi svi trebali biti kod kuće s porodicama i voljenima u ovim ključnim trenucima

Bivši nogometaš Chelseaja John Obi Mikel naprasno je prekinuo svoj ugovor s turskim Trabzonsporom.

Prošlog je ljeta 32-godišnji Mikel potpisao dvogodišnji ugovor s turskim prvoligašem, a do prekida saradnje došlo je zbog nezadovoljstva igrača činjenicom da se tursko prvenstvo nastavlja usljed pandemije koronavirusa.

“Ima važnijih stvari u životu od nogometa. Ne osjećam se ugodno igrati i ne želim igrati nogomet u ovakvim oklonostima. Sada bi svi trebali biti kod kuće s porodicama i voljenima u ovim ključnim trenucima. Sezona treba biti otkazana u ovim turbulentnim vremenima”, rekao je Nigerijac, koji je boje Chelseaja branio između 2006. i 2017. godine, a s nigerijskom je reprezentacijom igrao protiv Vatrenih na SP-u u Rusiji.

Tursko prvenstvo jedno je od rijetkih koje se nastavilo usljed pandemije koronavirusa, a utakmice se trenutno igraju pred praznim tribinama i nije u planu suspendirati sezonu.

Na društvenim mrežama Mikelov je potez naišao na podršku kolega nogometaša, ali i kritike pojedinih navijača Trabzonspora.

“Imaš potpuno pravo Johne, život je važniji od nogometa”, napisao mu je Radamel Falcao, dok je Didier Drogba njegove riječi okarakterizirao kao ‘riječi mudrosti’.