Joldić: Protiv Atletico Madrida po pobjedu

joldic

Omer Joldić, trener juniorskog tima Fudbalskog kluba Željezničar zadovoljan je žrijebom play-offa za osminu finala UEFA Omladinske lige prvaka u kojem će prvak Bosne i Hercegovine 6. ili 7. februara na stadionu ”Grbavica” ugostiti slavni Atletico Madrid.

”Sve zasluge pripadaju igračima. Imamo dobru generaciju posebno sa četiri igrača koja nas pojačaju iz prvog tima. Gledat ćemo svoju šansu, imamo dovoljno vremena da nabavimo sve informacije o protivniku. Ibrahim Šehić nas je već kontaktirao jer je Qarabag igrao sa njima u grupnoj fazi. Priželjkivao sam atraktivnog protivnika zbog popularizacije omladinskog fudbala u BiH i upravo takvog smo i dobili”, istakao je Joldić, te kako prenosi Anadolu Agency (AA), naglasio:

”Atletico je šlag evropskog fudbala i molit ćemo Boga da imamo dobre uslove što se tiče terena. Imamo dovoljno vremena za pripreme, jedan dio ćemo odraditi u Dalmaciji, dogovorili smo i tri pripremne utakmice. Svi priželjkuju spektakl, ali meni kao treneru je najbitniji rezultat i ići ćemo po pobjedu. Gledaoci će prisustvovati velikoj utakmici. Evo već sada pozivam sve navijače i ljubitelje fudbala da 6. ili 7. februara dođu na ‘Grbavicu’ i podrže naše momke. Prezentujemo sebe, klub i državu i želimo ovaj historijski rezultat dići na još viši nivo”.