Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Joldić uoči Atletica: Imaju problema u defanzivnom skoku, vježbali smo prekide

joldic – press

Pred juniorima Željezničara sutra je utakmica generacije, kada će u baražu za Omladinsku ligu šampiona na “Grbavici“ ugostiti vršnjake Atletico Madrida, prenosi Anadolu Agency (AA).

Omer Joldić, trener juniora sarajevskih “plavih“ nije krio optimizam pred sutrašnju utakmicu protiv tima iz Madrida, koja ih može odvesti u osminu finala Omladinske lige šampiona. Prema njegovim riječima, vjeruje kako njegovi izabranici neće podleći pritisku, te da s obzirom na domaći teren i podršku sa tribina, može preuzeti ulogu favorita protiv juniora španskog velikana.

Istakao je i da je zadovoljan onim što su igrači pokazali tokom priprema od decembra prošle godine, te zbog činjenice da su se timu priključili momci koji su bili na pripremama u Antaliji sa seniorskom ekipom Željezničara.

“Raduje me što nema povrijeđenih igrača i što su nam se priključili momci iz prvog tima. Radi se o dobroj ekipi, dolaze iz Španije, dio filozofije iz seniorske ekipe primjenjuju i u juniorskoj. Nadamo se da će nas vrijeme poslužiti, da neće biti padavina, kako bi imali dobre uslove za igru. Teren dosta dobro izgleda u ovom trenutku. Vidjećemo, teren će već nakon pola sata vjerovatno biti oštećen, ali to ne bi trebalo biti loše kao krajem prvog dijela sezone. Mislim da će se moći odigrati kvalitetna utakmica. Imamo svu pažnju od ljudi iz kluba, imali smo osjećaja kao da smo seniorski uzrast, i zato im hvala“, rekao je Joldić.

Trener Želje i njegov stručni štab detaljno je analizirao protivničku ekipu. Evo zapažanja:

“Iz analize vidjeli smo da oni imaju igrača koji je iz prvog tima. On do sada nije igrao, a nadam se da neće ni sutra. Ekipa Atletico Madrida ima problem u defanzivnom skoku, zato smo vježbali prekide, da iskoristimo njihovu slabost, mada neke stvari koje uigravate se ne odigraju, već se stvar na terenu okrene kontra toga”.

Ipak, svjestan je i određenih opasnosti po njegove mlade izabranike.

“Ekipa ima pritisak, jer je domaći teren. Ne treba da rezultat bude opterećenje. Moraju uživati u fudbalu i tom meču. Ova generacija je zaista kvalitetna. Ne bi da se pogrešno protumači, bilo bi dobro da otvaranje utakmice bude na našoj strani. Domaći teren ne treba da bude razlog za favorizovanje. Mislio sam da ćemo oboriti rekord posjećenosti, ali Krasnodar je, prema analizama, taj koji će biti na vrhu prema posjećenosti”.

Šef struke juniorskog tima s “Grbavice“ svjestan je činjenice da se u baražu igra samo jedna utakmica, te da su zbog toga šanse za prolaz “Želje“ realne.