Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Joško Gvardiol

Još jedan veliki transfer zagrebačkog Dinama, za 18-godišnjaka su dobili 19 miliona eura

Dinamo i Slaven Belupo sastali se u 29. kolu HT Prve lige
17.06.2020., stadion Maksimir, Zagreb - Hrvatski Telekom Prva liga, 29. kolo, GNK Dinamo - NK Slaven Belupo. Josko Gvardiol Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Joško Gvardiol odlazi u RB Leipzig za koji potpisuje na pet godina, a poznato je i koliko će Dinamo zaraditi

Iako se činilo kako će cijeli posao propasti, Dinamo je ipak prodao Joška Gvardiola. Prema pisanju 24sata 18-godišnji defanzivac Dinama je sve dogovorio s njemačkim RB Leipzigom s kojim će potpisati na pet godina i tako postati saigrač Danija Olma s kojim je donedavno dijelio svlačionicu na Maksimiru.

Gvardiol je imao tri ponude na stolu. Ona Lilleova od 10 miliona eura je odmah odbijena jer iznos nije bio ni približno zadovoljavajuć, a onda se pojavio Leeds koji je najprije ponudio 20 pa 22 miliona eura uz 20 posto od idućeg transfera. Dinamo je pristao, ali mladi štoper je odlučio reći ne odlasku u Englesku.

Već tada se pričalo kako će ostati u Dinamu ili eventualno, uspije li se to ispregovarati, otići u RB Leipzig. Gvardiola je više privlačio odlazak u Leipzig koji se čini kao idealna iduća stepenica za mladog igrača, a tamo ga je pozvao i Olmo koji će mu sigurno olakšati prilagodbu na novu sredinu. Problem je bio što je njemački prvoligaš tada Dinamu nudio 15 miliona eura što također nije bilo dovoljno.

Daljnji pregovori su bili uspješni za sve strane pa će Dinamo na kraju na Gvardiolu, koji je za prvu momčad plavih odigrao tek 15 utakmica uz jednu asistenciju i jedan gol, zaraditi 19 miliona eura. Cifra je nešto niža od onoga što su nudili Englezi, ali igrač želi ići u Leipzig dok mu se Engleska činila kao preveliki korak u ovoj fazi karijere.

Uz to, pozitivna stvar za Dinamo je da će Gvardiol ostati na Maksimiru barem do zime. Taj dio je malo zakomplicirala UEFA koja ne dozvoljava više da klub koji otkupi igrača odmah istog igrača posudi nekome pa će Nijemci Gvardiola tek zakapariti, a onda ga i službeno kupiti u januaru. Mladi Zagrepčanin tako postaje jedan od najskupljih hrvatskih štopera ikad.