Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prebačeni u atinu

Još pet hrvatskih huligana uhapšeno u Grčkoj, pokušali pobjeći brodom

bad blue boys dinamo zagreba
FOTO: Pixsell

Jučer je uhapšeno oko oko 100 hrvatskih navijača, a još nije poznato ko je ubica AEK-ovog navijača

Grčki Newsbomb objavio je da je grčka policija tokom protekle noći, s utorka na srijedu, uhapsila još petoricu hrvatskih huligana.

Pokušali su se ukrcati na brod za Italiji, tvrdi ERT.

Uhvaćeni su i odvedeni u policiju stanicu, gdje su ispitani, a zatim prebačeni u Atinu.

Grčki portal Newsit jutro nakon nereda objavio je tekst u kojem piše da privedeni navijači Dinama, “kojih je toliko da zauzimaju više spratova u pritvoru, policiji tvrde nezamislivo”.

“Oni tvrde da su ih napale grčke porodice kod AEK-ovog stadiona. Naravno, ne mogu objasniti zašto su stigli pred OPAP Arenu naoružani palicama i oštrim noževima. Kamere su ih snimile”, piše Newsit, dodajući:

“Hrvatski huligani tvrde da su došli u Grčku kako bi ‘psihološki podržali’ svoju ekipu, iako su znali da je UEFA zabranila dolazak gostujućih navijača. Ispričali su kako su htjeli utakmicu gledati iz kafića u blizini stadiona. Naravno, niko nije mogao prepričati scenu smrti, tvrde da ništa nisu čuli ni vidjeli.”

“Izgledom podsjećaju na naciste. Dio njih ispričao je policiji kako su pokušali povezati godišnji odmor u našoj zemlji (Grčkoj, op. a.) s utakmicom, no nisu spomenuli kontakt s grčkim navijačima drugih ekipe”, opsao je Newsit hrvatske huligane.

Ubijen navijač

Podsjećamo, u noći s ponedjeljka na utorak u Atini je u huliganskim neredima ubijen navijač AEK-a.

U divljanjima su učestvovali navijači zagrebačkog Dinama, pripadnici grupe Bad Blue Boysi i grčki huligani uoči utakmice trećeg kvalifikacijskog pretkola Lige prvaka između AEK-a i Dinama, koja se trebala odigrati u utorak od 20:45.

UEFA je nakon tragedije odgodila utakmicu. Prva utakmica se igra 15. avgusta u Zagrebu od 20 sati, a uzvratni meč na rasporedu je tri dana kasnije.

Jučer je uhapšeno oko oko 100 hrvatskih navijača, a još nije poznato ko je ubica AEK-ovog navijača.