Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose dao najbolju definiciju modernog nogometa: Igrači su derišta

mourinho

Ako iko ima iskustva rada u najjačim svjetskim klubovima onda je to Jose Mourinho.

Čovjek koji je čuda radio s Portom, Interom i Chelseajem, sjedio na klupi Reala, a danas sjedi na onoj Uniteda, zna što priča kad uspoređuje nogomet nekad i danas.

I baš je Jose dao možda najtačniju definiciju modernog nogometa kad je usporedio igrače koje je vodio prije s onima koje vodi danas.

”Moram se još naviknuti na ovaj svijet, na ono što su mladi danas. Teško mi je shvatiti da su nekad za razliku od danas igrači bili profesionalci u punom smislu te riječi. Jedan Franck Lampard je s 23 godine bio pravi muškarac, koji je bio posve predan nogometu i treningu. Danas su nogometaši s isto toliko godina obični klinci”, rekao Jose, pa je dodao u svom stilu:

”Ovi danas su dječaci, a ne muškarci. Zapravo, oni su obična derišta okružena nekim stvarima koja meni nikako ne pomažu u radu, a ni njima u životu.”

Mourinho je svjestan da se mora prilagoditi novim trendovima, ali ne krije da žali za dobrim starim vremenima:

”Prije deset godina niti jedan igrač u svlačionici nije imao mobitel. Sada to, kao trener, morate prihvatiti jer ako se pobunite doći ćete u sukob s igračima. Možete li spriječiti igrača da napravi nešto glupo na društvenim mrežama? Nema šanse.”