Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prva presica

Jose Mourinho objasnio zašto je pogazio svoju riječ i preuzeo Tottenham

jose mourinho

Nemam baš najbolje iskustvo u preuzimanju ekipe usred sezone, iako je ovo drugi put da sam u ovakvoj situaciji

Jose Mourinho odradio je prvu presicu kao menadžer Tottenhama. Dobro raspoložen, odmah se našalio da je spreman za teška pitanja uoči utakmice kod West Hama u subotu od 13:30 sati.

Istakao je važnost bivšeg menadžera Mauricija Pochettina.

“Prije svega, moram reći nekoliko riječi, a radim to s dozom tuge, o Mauriciju. Želim mu čestitati na svemu što je napravio i želim reći i javno da će ovaj klub uvijek biti njegov dom. Ovaj stadion će uvijek biti i njegov i može doći kada god poželi. Za njega će vrata uvijek biti otvorena. Po mom iskustvu, sutra je novi dan i on će pronaći svoju sreću. Pronaći će novi klub, vjerujem da je pred njim sjajna budućnost. Ovdje je uvijek dobrodošao.”

Trenutno Mourinho ne misli raditi velike rezove.

“Jasno je da se ne mogu samo pojaviti i za dva dana sve promijeniti. Nemam baš najbolje iskustvo u preuzimanju ekipe usred sezone, iako je ovo drugi put da sam u ovakvoj situaciji. Učinio sam to u Portu 2001., ali razmišljao sam o tome prethodnih mjeseci jer sam imao neki osjećaj da će se ovo dogoditi. Imamo utakmicu samo nekoliko dana od mog dolaska, zato moram imati povjerenja u ekipu koju preuzimam. Naravno, mi imamo svoj sistem i neke stvari u vođenju će se promijeniti, ali ne mogu doći ovdje i misliti da se sve vrti oko mene.”

Onda je upitan o svojoj izjavi iz 2015. kako nikad ne bi preuzeo Tottenham. Tada je, naime, vodio Chelsea u drugom mandatu.

“To je bilo prije nego što sam dobio otkaz”, odgovorio je novinarki portugalski menadžer.

Bez posla je bio 11 mjeseci, odnosno, od decembra prošle godine kada je dobio otkaz u Manchester Unitedu. Priznao je da je radio neke greške.

“Mislim da prethodnih 11 mjeseci za mene nisu bili gubljenje vremena. Imao sam vremena razmisliti, analizirati i pripremiti se. Nikada ne izgubiš svoj DNK, nikada ne možeš izgubiti svoj identitet, ono si što jesi zbog svih dobrih i loših stvari. Ali, imao sam vremena razmisliti o brojnim stvarima i shvatio sam da sam tokom karijere pravio greške koje više neću ponavljati. Sada sam jači s emotivne tačke gledišta. Ne mislim na fizičku snagu, to sam uvijek imao. Opušten sam, motiviran i spreman i mislim da su to igrači u ovom kratkom vremenu osjetili. Spreman sam ih podržati. U fazi sam u kojoj ne mislim na sebe, mislim na klub, na igrače, na navijače. Ne na sebe. Ovdje sam došao pokušati pomoći svima.”