Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

portugalski stručnjak

Jose Mourinho odbio rekordnu ponudu iz Kine

FBL-YEAR-2010-ESP-REAL-MADRID-MOURINHO

Britanski mediji prenose da je Portugalac odbio ugovor od 100 miliona eura i time odbacio mogućnost da postane najplaćeniji menadžer svih vremena

Portugalski fudbalski stručnjak Jose Mourinho odbio je ugovor od 100 miliona eura koji mu je ponudio kineski klub Guanzhou Evergrande, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako piše britanski “Sky Sports”, Portugalac je time odbacio mogućnost da postane najplaćeniji menadžer svih vremena.

Kineski klub je bivšem menadžeru Manchester Uniteda navodno bio spreman isplatiti 31,2 miliona eura po sezoni, plus bonuse.

Britanski mediji prenose da je portugalski trener takođe odbio i mogućnost preuzimanja kineske fudbalske reprezentacije.

Mourinho je u aprilu viđen s Hui Ka Yanom, najbogatijim Kinezom, s kojim je navodno razgovarao o mogućnosti preuzimanja Guangzhou Evergrandea i kineske nogometne reprezentacije.

List “Telegraph” piše kako Hui snažno vjeruje da bi upravo Mourinho mogao organizovati odličnu reprezentaciju koja bi se uspjela plasirati na neko od dva sljedeća velika takmičenja.

Portugalac je u više navrata istakao kako karijeru želi nastaviti u nekom od evropskih klubova, s kojim bi nastojao osvojiti svoj treći trofej u Ligi prvaka, odnosno deveti u domaćem prvenstvu.

Portugalski stručnjak je bez kluba otkako je početkom godine dobio otkaz u Manchester Unitedu.

U dosadašnjoj karijeri je trenirao Benficu, União de Leiriu, Porto, Chelsea, Inter Milan, Real Madrid i Manchester United.