Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jose Mourinho protjerao Ryana Giggsa iz Manchestera

mourinho giggs

Legendarni Velšanin Ryan Giggs (42) napušta Old Trafford nakon što je u redovima Manchester Uniteda proveo 29 godina, odigrao 963 utakmice, osvojio 35 trofeja, a posljednje dvije sezone bio pomoćni trener.

Giggs se nadao da bi nakon što je asistirao Davidu Moyesu i Louisu van Gaalu mogao dobiti priliku samostalno voditi momčad. Međutim, vodstvo kluba je angažiralo Josea Mourinha koji na Old Trafford dovodi i svoj stručni štab, a Velšanin je gurnut u stranu.

Giggsu je ponuđena pozicija “veze” između prve ekipe i klupske akademije što je on odbio. Giggsa je pogodilo i to što se Mourinho nije sastao s njim i objasnio mu svoje planove, već ga je o svemu obavijestio dopredsjednik kluba Ed Woodward.

Dio britanskih medija smatra kako se United ponio sramotno prema jednoj od najvećih legendu u historiji  kluba. Giggs je klupski rekorder sa 963 nastupa u crvenom dresu, te čak 35 trofeja pri čemu je osvojio 13 naslova engleskog prvaka i dvije Lige prvaka. U Manchesteru je stigao na svoj 14. rođendan 1987. godine i ostao cijelu karijeru.