Fudbal

Potpisao jednoipogodišnji ugovor

Josip Bender novi golman Željezničara

24/02/2021
Foto: FK Željezničar

Od ranije sam poznavao Lendrića, Blaževića, Ikića i Juričića i vrlo lako sam se uklopio

Hrvatski golman Josip Bender od danas je novi igrač Fudbalskog kluba Željezničar. Izdanak Hajdukove omladinske škole potpisao je jednoipogodišnji ugovor sa sarajevskim klubom, uz opciju produženja na još jednu godinu, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ime Željezničara samo za sebe govori dovoljno, veliki klub na našim prostorima, pogotovo u BiH i o povijesti kluba ne treba pričati previše. Čast i privilegija je biti dio takvog kluba. Već mjesec dana sam tu, svi momci su super, adaptacija neka nije ni trebala i hvala im na tome. Od ranije sam poznavao Lendrića, Blaževića, Ikića i Juričića i vrlo lako sam se uklopio. Navijači i stručni štab od mene mogu očekivati da ću davati maksimum na svakom treningu, na terenu i van njega, te da ću biti primjer i dostojanstveno predstavljati Željezničar“, kazao je Bender za klupsku internet stranicu.

Bender je rođen 1. marta 1995. godine u Dubrovniku. Prošao je omladinske selekcije splitskog Hajduka, a u seniorskom fudbalu branio je za Split, Zadar i Solin.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.