Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za "kl"

Jović uoči revanša: Mnogi su očekivali da ćemo imati lakši zadatak

jovic fb (1)
FOTO: fktc

Utakmica Tuzla City – Tre Penne igra se sutra na Grbavici od 18 sati. Ulaz je besplatan

Bh. premijerligaš Tuzla City priprema se za revanš utakmicu pretkola Konferencijske lige protiv Tre Pennea, kojeg su Tuzlaci u prvom meču savladali s 0:2 i stekli veliku prednost pred uzvrat.

Trener Tuzle Dragan Jović u razgovoru za portal Avaza istakao je kako će s dosta opreza ući u revanš bez obzira što je njegov tim apsolutni favorit.

Prva utakmica je bila teža od očekivanog s čim se slaže i trener Tuzlaka.

“Istina, mnogi su očekivali da ćemo imati lakši zadatak, da ćemo raniji postići taj prvi gol, ali pokazalo se da su se oni povukli svjesno i igrali snažan bunker. Moram istaći da smo i mi ekipa još u formiranju, velike promjene je doživio tim, još smo u toj fazi uigravanja. Srećom, došli smo do željenog rezultata. Oprezni smo i pred revanš, želimo ponovo pobijediti i popraviti naš koeficijent u Evropi. Nismo bez problema pred revanš, Mišić i Gavrić su van stroja, ali ostali su spremni i idemo po nove evropske bodove”, kaže Jović.

U slučaju plasmana dalje, City očekuje duel protiv velikog protivnika, AZ Alkmaara.

“Već sakupljamo informacije o Alkmaaru, radi se o jednoj od najtalentovanijih mladih ekipa u Evropi. Neki njihovi mladi igrači su na meti velikana poput Tottenhama, imaju i odličnog švedskog napadača koji je reprezentativac. Poletna su i mlada ekipa koja igra brzo i okomito i sigurno da nas čeka težak zadatak. Pripreme za njih kreću odmah nakon revanša s Tre Penneom“, kaže Jović te dodaje:

“I oni su ekipa od 11 igrača, jasno je da su favoriti, ali na terenu treba da to i pokažu. Ne volim kada se protivnici iz Evrope previše uzdižu. Nismo ni mi od jučer, i mi igramo fudbal i u taj meč treba da uđemo hrabro i damo svoj maksimum”.

Utakmica Tuzla City – Tre Penne igra se sutra na Grbavici od 18 sati. Ulaz je besplatan.