Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ima 17 godina

Jude Bellingham je treći najmlađi igrač koji je debitovao za reprezentaciju Engleske

Jude Bellingham

Jude Bellingham, momak koji je u četvrtak imao 17 godina i 136 dana postao je treći najmlađi fudbaler koji je igrao za reprezentaciju Engleske

Jude Bellingham, momak koji je u četvrtak imao 17 godina i 136 dana postao je treći najmlađi fudbaler koji je debitovao za reprezentaciju Engleske, prenosi Anadolu Agency (AA).

Mladi fudbaler Borussije Dortmund u 73. minuti ušao je u igru na prijateljskoj utakmici protiv Republike Irske na Wembleyju. Zanimljivo sinoć su Englezi odigrali sjajnu utakmicu i slavili rezultatom 3:0 te na taj način došli do prve pobjede nad Ircim još od 1985. godine. Golove su postigli Harry Maguire, Jadon Sancho i Dominic Calvert-Lewin.

Na vječnoj listi najmlađih fudbalera koji su obukli dres “tri lava“ i dalje je lider Theo Walcott, koji je debitovao sa 17 godina i 74 dana. Svega 36 dana bio je stariji Wayne Rooney kada je prvi put imao čast zaigrati za reprezentaciju Engleske.

Bellingham je prošao omladinsku školu Birmingham Cityja, da bi za prvi tim debitovao sa 16 godina i 38 dana. Osim što je ušao u klupsku istoriju kao najmlađi igrač prvog tima, sa 16 godina i 69 dana postao je i najmlađi strijelac Birminghama. Ljetos je prešao u Borussiju za 29 miliona eura. Za “milionere“ je ove sezone odigrao 11 utakmica i postigao jedan gol.