Julian Draxler sve bliže Paris Saint-Germainu

draxler

Njemački reprezentativac Julian Draxler (23) sve je bliže prelasku iz njemačkog budensligaša Wolfsburga u redove aktuelnog francuskog šampiona Paris Saint-Germaina. Ovo su potvrdili i iz press službe njemačkog kluba.

“Nakon intenzivnih poregovora, postigli smo dogovor oko osnovnih uslova prelaska Draxlera u PSG. Ostalo je još da definišemo neke detalje”, saopštili su iz službe za odnose sa javnošću Wolfsburga.

Prema nagađanjima njemačkih medija PSG će na ime obeštećenja za Draxlera njegovom sadašnjem klubu platiti najmanje 40 miliona eura, a moguće je da taj iznos bude i nešto viši. Draxler je 2015. godine u Wolfsburg stigao iz Schalkea 04 za 36 miliona eura, a kako javljaju tamošnji mediji klub iz Gelsenkirchena trebao bi zaraditi i ovoga puta. Navodno Schalkeu će bez obzira na visinu transfera pripasti sedam miliona eura.

Draxler je profesionalnu karijeru počeo u Schalkeu za koji je debitovao sa nepunih 18 godina, postavši četvrti najmlađi igrač Bundeslige ikada. Od dolaska u Wolfsburg u augustu 2015. godine odigrao je 34 takmičarske utakmice postigavši devet golova. U dresu reprezentacije Njemačke nastupio je 27 puta i dao tri gola. Bio je dio nacionalnog tima koji je 2014. godine u Brazilu postao svjetski šampion.